Politerno > Україна і світ > Історія про український бізнес і “відповідальне партнерство” (Відео)

Історія про український бізнес і “відповідальне партнерство” (Відео)

  • 13 Квітня, 2018
  • 1549 Переглядів
  • 0

Українська компанія “Богдан моторс” на 4 рік війни закуповувала двигуни у Псковського заводу, що виробляє продукцію для російської «оборонки». Кажуть, старі договори зобов’язували.

В автомобільній корпорації «Богдан» наполягають, що розпочали програму імпортозаміщення ще в 2013 році, щоб у майбутньому припинити купувати тягові електродвигуни для українських тролейбусів у Псковського електромашинобудівного заводу (Росія). Але завозили їх із Росії аж до кінця 2017 року, бо мали такі зобов’язання за старим контрактом і виконували їх як “відповідальний партнер”.

Про це йдеться у листі корпорації до Радіо Свобода, надісланому після виходу розслідування.

Під час розслідування “Схем” у «Богдані» таки перейшли із російських двигунів на українські. І на цьому можна б було поставити крапку.

Але як так вийшло, що компанія, співвласником якої є один із керівників секретаріату РНБО і давній бізнес-партнер президента Порошенка, співпрацювала із російським заводом увесь цей час? І чому саме цього заводу немає у анонсованому Порошенком санкційному списку, який затверджує РНБО?

 

Читайте також: “Богдан моторс” бізнес-партнера Порошенка закуповує двигуни в заводу, що працює на оборонку Росії – “Схеми” (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE