Politerno > Україна і світ > Пашинський перепродував українській армії вживані БМП за завищеною ціною – ЗМІ

Пашинський перепродував українській армії вживані БМП за завищеною ціною – ЗМІ

  • 13 Квітня, 2018
  • 2129 Переглядів
  • 0

У контексті корупційних оборудок в оборонній сфері експерти і парламентарі найчастіше називають імена Сергія Пашинського (зліва) та Олега Гладковського (колишнього бізнес-партнера Петра Порошенка – справа)

Народний депутат від “Народного фронту” Сергій Пашинський організував схему, за якою вживані БПМ йому вдавалося продавати ЗСУ у десять разів дорожче від закупівельної ціни.

Про це пише видання “Новое время”.

“Один з найдивніших контрактів, укладених Міноборони у 2016-2017 роках, стосується поставок Житомирським бронетанковим заводом (ЖБЗ) бойових машин піхоти (БМП). Підприємство купувало списані з озброєння БМП-1 1980-х років випуску у компанії Wtorplast із Польщі. Польська компанія у свою чергу спочатку купувала їх у чеської компанії Excalibur Army по €20-25 тис. за одиницю – за ціною металобрухту, згідно з документами, наявними у розпорядженні видання. Wtorplast розбирала БМП – відділяла вежі від шасі”, – йдеться у повідомленні.

Далі Житомирський бронетанковий завод завозив усе це окремо в Україну: кожна вежа оцінювалася у $66 тис. А кожне шасі – по $99 тис. Завод «ремонтував» БМП – просто з’єднував раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще $40 тис. за одиницю.

“В результаті, БМП вартістю €20 тис., коштували українському оборонному бюджету $205 тис. Лише в минулому році в рамках контракту із ЖБЗ Міноборони закупило 200 бойових машин, витративши на них $41 млн. Один із бізнесменів, причетний до поставок, на умовах анонімності розповів НВ, що «кінцевим бенефіціаром цієї схеми є Сергій Пашинський». А також запевнив, що більша частина контракту – корупційне навантаження”, – пише видання.

Сам парламентар від Народного фронту у відповідь на відповідне питання редакції впевнено заявив: «Я не те що не маю, а теоретично не можу мати комерційних відносин із ЖБЗ».

Раніше ми писали, що голова комітету оборони Верховної Ради Сергій Пашинський та його заступник Іван Вінник конкурують з Порошенком за дерибан оборонного бюджету.

Як повідомлялось, офіційний дистриб’ютор китайської продукції Great Wall “Богдан-Індустрія” протягом 2016-2017 років підписала тендерні контракти на 26,1 мільйон гривень для постачання техніки в зону АТО.

Як відомо, Міністерство оборони замовило у “Богдан Моторс” 200 санітарних автомобілів.

У квітні 2017 року військовим було передано першу партію техніки.

Згодом стало відомо, що з 50 доставлених на фронт автомобілів “Богдан-2251” 25 довелося ремонтувати або повертати на завод.

У Міноборони заявили, що подальше виробництво санітарних автомобілів “Богдан 2251” буде можливим лише після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин.

Пізніше в корпорації “Богдан” запевнили, що про відмову Міноборони від закупівель не йдеться.

Натомість Міноборони засекретило угоди про постачання автомобілів “Богдан 2251”.

Читайте по темі: “Золота година” для “Богдана”. Чому санітарні машини бізнес-партнера Порошенка масово ламаються в АТО

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE