Politerno > Тернопільщина > Тернопільський “Автомайдан” провів тренінг на тему “Як компенсувати збитки, за пошкоджене авто” (Відео)

Тернопільський “Автомайдан” провів тренінг на тему “Як компенсувати збитки, за пошкоджене авто” (Відео)

  • 16 Квітня, 2018
  • 1585 Переглядів
  • 0

Фото “Медіа-ТОР”

Учора, 16 квітня, Тернопільський осередок ВО “Автомайдан” провів тренінг на тему “Як компенсувати збитки, за пошкоджене авто”.

У разі, якщо ваше авто потрапило у яму і внаслідок цього було пошкоджено, юристи радять звертатись до суду. Ви маєте усі шанси виграти справу, якщо зберете усі необхідні докази.

За словами голови громадської організації «Інститут права» Івана Парубія, 95% подібних позовів – виграшні, адже мова йде про порушення гарантованих державою прав – як матеріальних, так і моральних.

Юрист закликав не лякатись протоколів поліції, які часто, приїхавши на виклик водія, що потрапив в ДТП через яму, складають протоколи на самого водія, мовляв він порушив правила руху. Найчастіше звучать такі формулювання: “не обрав безпечної швидкості”.

Правовий механізм передбачає фіксацію самої події, розрахунок нанесених збитків, звернення до суду або до відповідальної особи про погашення цих збитків і добровільне, або примусове їх стягнення.

Тож протоколи поліцейських згодом можна буде оскаржити в суді, подбавши про доказову базу. Для цього водію варто поставити аварійний знак та зафіксувати подію на фото та відео.

“Якщо ви потрапили у вибоїну зупиніться, увімкніть “аварійку”, вийдіть з машини і встановіть “трикутник” на дорозі. Цю подію потрібно належним чином зафіксувати. Не тільки яму сфотографувати, не тільки пошкодження, але і прив’язку до місцевості, інакше завтра не доведете де саме це сталося. Не варто виключати можливість зупиняти інших водіїв авто, записувати їхні дані та свідчення, це також вагомий доказ в суді. Також у кого є «КАСКО» може викликати аварійного комісара, який також складає акт огляду місця події, фіксує порушення і нанесення збитків”, – радить фахівець.

Парубій закликає використовувати всі можливі засоби, проте за найкраще вважає викликати поліцію.

“Запасіться терпінням, адже не виключено, що чекати доведеться довго. Але варто таки дочекатись, бо це є найкращим способом фіксації події. Адже саме поліцейські наділені законним правом складати протоколи за порушення правил дорожнього руху. В тому числі і про ямковість на дорогах”, – переконує юрист.

Якщо ж ви вскочили в яму “в полях”, далеко від населених пунктів, він радить фіксувати подію за допомогою фото і відео зйомки.

“В кожного зараз є телефон, планшет, інші гаджети. Зробіть якомога більше фото з різних ракурсів. Фотографуйте не лише ями і пошкодження, а й прив’язку до місцевості. Аби згодом довести, де саме стався інцидент”, – підкреслює Парубій.

Більше у відео:

Як компенсувати збитки, за пошкоджене авто. On-line.

Опубліковано ВО "Автомайдан" Тернопільський осередок 16 квітня 2018 р.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE