Politerno > Україна і світ > У Вірменії парламент обрав Саргсяна прем’єр-міністром попри протести

У Вірменії парламент обрав Саргсяна прем’єр-міністром попри протести

  • 17 Квітня, 2018
  • 1221 Переглядів
  • 0

Попри акції протесту в Єревані, парламент Вірменії обрав колишнього президента Сержа Саргсяна прем’єр-міністром республіки.

Про це повідомляє Jamnews.

Таким чином, він залишається першою особою в країні. За нього проголосували 76 депутатів з 90 присутніх.

Саргсян був єдиним кандидатом правлячої Республіканської партії, яка представляє більшість у парламенті і тому має право висувати свого кандидата.

У своїй промові Саргсян зазначив, що «бачить дисонанс» у тому, щоб країною керував хтось інший, а не лідер правлячої партії.

Обрання Саргсяна відбувалося на тлі протестів.

Республіканська партія на засіданні 14 квітня затвердила кандидатуру Сержа Саргсяна на посаду глави уряду; це рішення підтримала партія Вірменська Революційна Федерація “Дашнакцутюн”, яка входить до правлячої коаліції.

Це викликало різке невдоволення опозиційних політичних сил, зокрема партії ” Громадянський договір” і парламентської партії “Елк” (Вихід). На думку опозиції, Серж Саргсян, який протягом 10 років був президентом Вірменії, а до цього впродовж 15 років обіймав посади прем’єр-міністра, міністра оборони, міністра внутрішніх справ і міністра національної безпеки Республіки Вірменія, після конституційного референдуму 2015 року, який перетворив Вірменію на парламентську республіку, не може і далі концентрувати владу в своїх руках і заважати змінам в країні.

16 квітня протестувальники перекрили низку головних автодоріг у Єревані на знак протесту проти висунення Саргсяна на пост прем’єр-міністра.

Між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички, унаслідок чого за медичною допомогою звернулися 46 постраждалих, шестеро з яких — поліцейські.

Також під час сутичок у Єревані постраждав один з організаторів акцій протесту, депутат Пашинян.

Серж Саргсян прийшов до влади у 2008 році на тлі масових протестів проти результатів виборів. Тоді вуличні акції переросли у заворушення, багато учасників постраждали.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE