Politerno > Україна і світ > ГПУ перевірить, чи законно суд зняв арешт з “рахунків Януковича” у ВБР

ГПУ перевірить, чи законно суд зняв арешт з “рахунків Януковича” у ВБР

  • 24 Квітня, 2018
  • 1311 Переглядів
  • 0

Генпрокуратура України перевірить, чи є законним рішення слідчого судді Печерського районного суду Києва про скасування арешту, накладеного на рахунки пов’язуваних із сином екс-президента України Віктора Януковича Олександром семи фірм.

Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

“ГПУ за фактом скасування 14.02.2018 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва арешту з рахунків ТОВ “Тіпікон А”, ТОВ “ВБР-Інвест”, ТОВ “Лайтрум”, ТОВ “Квардіс Н”, ТОВ “Вектор- Перспектива”, ТОВ “Араніт К”, ТОВ “Ді Соуз” вирішується питання щодо внесення відповідних відомостей до ЄРДР для перевірки законності даного рішення суду за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови)”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, у Генпрокуратурі зазначають, що відомству стало відомо про прийняття зазначеного рішення слідчого судді “лише в квітні поточного року, після надходження вищевказаної ухвали до ГСУ Національної поліції України”.

“До Генеральної прокуратури України вказана ухвала взагалі не надходила”, – наголошують у ГПУ.

Також з метою перевірки стану розслідування у зазначеному кримінальному провадженні ГСУ Національної поліції України призначено службове розслідування.

Як повідомлялось, у Нацполіції заявили, що попереджали ГПУ про необхідність арешту “рахунків Януковича” у ВБР.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE