Politerno > Україна і світ > Важливими для розуміння електоральних вподобань є “ті, хто має намір голосувати і визначився” – Власенко

Важливими для розуміння електоральних вподобань є “ті, хто має намір голосувати і визначився” – Власенко

  • 27 Квітня, 2018
  • 1520 Переглядів
  • 0

Невеликий лікнеп щодо соціологічних даних провів нардеп від “Батьківщини” Сергій Власенко, коментуючи дані останнього соціологічного опитування групи “Рейтинг”.

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялось, у президентському рейтингу лідирує голова партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко, маючи при цьому підтримку на рівні 8,8%.

Другим став голова партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко, за якого готові проголосувати 6,6% українців. Замикає трійку “лідерів” опозиціонер Юрій Бойко, якому віддали б свої голоси 6% опитаних.

Соліст гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук і керівник “Студії Квартал-95” Володир Зеленський отримали 6% і 5,8% підтримки відповідно.

Чинний президент Петро Порошенко опинився у рейтингу після зірок та розділив своє місце із очільником “Радикальної партії” Олегом Ляшком з 5,5% голосів опитуваних.

Лідер політсили “За життя” Вадим Рабіновича отримав підтримку 3,8% респондентів. Нижче, з 1,9% підтримки опинився мер Львова та лідер “Самопомочі” Андрій Садовий. І лише 1% українців віддав би свій голос за екс-прем’єра Арсена Яценюка, за лідера ВО “Свобода” Олега Тягнибока – 1,1%, за лірера “Справедливості” Валентина Наливайченка – 1,2%.

Ці дані – це відсоток від усіх громадян України.

Дані “відсоток від усіх громадян” є важливими лише з точки зору соціологічної науки (там, де вона ще зберігалась). Так само можна рахувати “від усіх жителів планети Земля. Принаймні тому, що явка на виборах становить десь 60-65%, а не 100%. Наприклад, у 2014 році на президентських виборах явка становила 60,1989%.“, – стверджує Сергій Власенко.

На його думку, важливими з точки зору розуміння електоральних вподобань є дані “від тих, хто прийде на вибори”/”серед тих, хто має намір голосувати” та “від тих, хто має намір голосувати і визначився”.

За його словами, у такому випадку з’являються абсолютно інші цифри, що ми і бачимо на інфографіці.

Серед тих, хто точно має намір голосувати, трійка лідерів виглядає таким чином: Юлія Тимошенко – близько 11,2%, Анатолій Гриценко – 8,6%, Юрій Бойко 7,4%. У Святослава Вакарчука та Петра Порошенка – по 7,3% голосів, у Володимира Зеленського – 6,5%.

Читайте також: Соціс: Тимошенко та “Батьківщина” є електоральними лідерами в Україні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE