Politerno > Україна і світ > НАБУ розслідує незаконне збагачення нардепа від БПП

НАБУ розслідує незаконне збагачення нардепа від БПП

  • 3 Травня, 2018
  • 1333 Переглядів
  • 0

НАБУ розслідує незаконне збагачення і декларування недостовірної інформації депутатом Верховної Ради Дмитром Білоцерковцем (фракція БПП).

Як передають Українські Новини, про це йдеться в матеріалах Солом’янського районного суду Києва.

В ході досудового розслідування НАБУ встановило, що мати депутата, від імені якої Білоцерківець діяв на підставі довіреності, в 2016 році придбала у власність за договором дарування частина домоволодіння ринковою вартістю 3,2 млн гривень.

У НАБУ є підстави вважати, що Білоцерківець та члени його сім’ї, які не вказані в декларації, з серпня 2016 року користуються вищевказаною нерухомістю, але депутат свідомо не задекларував таке право користування.

Крім того, мати, від імені якої діяв депутат, в 2016 році придбала у власність на підставі договору дарування земельну ділянку площею 0,0175 га.

Таким чином, мати безкоштовно отримала у власність нерухомість в Києві, що може свідчити про факти незаконного збагачення Білоцерковця, а саме передачі ним активів, законність придбання яких не підтверджена доказами.

Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ і надав доступ до електронної декларації Білоцеркоця за 2017 рік, а також до інформації про мобільні переговорах дружини депутата за період з 2015 року по нинішній час.

Як відомо, у квітні 2017 року Національні агентство по запобіганню корупції (НАЗК) почало повну перевірку електронної декларації Білоцерковця за 2015 рік.

Як повідомлялось, на початку квітня сплив термін, на який Солом’янський суд столиці надав доступ детективам до результатів виграшів національної лотереї за участі Олега Ляшка.
Про це повідомляє ТСН.

Антикорупційне бюро розпочало перевірку декларації головного “радикала” після появи в ній півмільйонного виграшу.

Читайте також: 8 мільярдів на десятьох. У рейтингу 10 найбагатших нардепів виявилося четверо представників БПП

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE