Politerno > Тернопільщина > “Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану” заявляє про тиск на громадський рух в Тернополі

“Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану” заявляє про тиск на громадський рух в Тернополі

  • 4 Травня, 2018
  • 3103 Переглядів
  • 0

Як ми раніше публікували, 27 квітня 2018 року у парку Національного Відродження відбулось народне віче. Приводом до нього стало побиття працівниками охоронної фірми двох активістів, з числа тих, хто протестує проти незаконного, всупереч рішенню Тернопільської міської ради, будівництва в зеленій зоні вищезазначеного парку.

Нагадуємо, що у відповідності до малозрозумілої інвестиційної угоди (яка досі, незважаючи на численні запити, не була пред’явлена громадськості) укладеної комунальним підприємством «Тернопільбудінвестзамовник», в парку Національного Відродження здійснюється будівництво так званої «Вуличної академії з футболу», хоча вже навіть найнаївнішим зрозуміло, що ТАК можна «проштовхувати» лише комерційний проект.

На даний час посадовими особами Тернопільського міського відділу ГУ НП в Тернопільській області активно викликаються на допити учасники та очевидці зазначеного народного віче. Вбачаємо в цьому ознаки тиску на громадських активістів та небайдужих громадян зі сторони очільників Тернопільської міської ради, яку вони здійснюють з мотивів особистої помсти руками правоохоронців.

Так, зокрема, начальник Тернопільського відділу Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Гаврилюк Сергій Васильович є членом виконавчого комітету Тернопільської міської ради, майстерно поєднуючи інтереси служби в правоохоронних органах з господарськими питаннями міста Тернополя. Вищезазначений посадовець претендує, як учасник АТО, на земельну ділянку в межах міста, хоча ця ділянка знаходиться в значно вигіднішому місці, аніж ділянки, які мали бути виділені «рядовим» ветеранами. Питання про виділення земельної ділянки Гаврилюку С.В. щоразу дивним чином не набирає необхідної кількості голосів для прийняття рішення, а тому такий стан справ, разом із «плідною співпрацею» у виконавчому комітеті Тернопільської міської ради, ставить пана Гаврилюка в доволі, скажімо так, залежне становище від волі керівництва міськради Тернополя.

При цьому, ми ще в серпні 2017 року на робочій групі при Головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області виступили з рекомендацією начальнику МВ ГУ НП в Тернопільській області Гаврилюку Сергію Васильовичу добровільно припинити членство у виконавчому комітеті Тернопільської міської ради. В подальшому ця рекомендація була закономірно проігнорована.

Причинами такої рекомендації були, як пасивність ввіреного Гаврилюку С.В. відділу поліції при численних блокуваннях приміщення Тернопільської міської ради, так і те, що слідчими ГУ НП в Тернопільській області на той час розслідувалось більше десяти кримінальних проваджень по порушеннях в сфері земельних питань із фігурантами по яких виступали посадові особи міської ради Тернополя.

На даний час ЖОДНЕ із вищевказаних кримінальних проваджень не було скеровано до суду, що наводить на певні роздуми, так як наша організація після Революції Гідності займалась переатестацією працівників міліції і ми твердо знаємо, що в ГУ НП Тернопільської області достатньо висококваліфікованих кадрів, які здатні професійно здійснити досудове розслідування.

Тому такий нездоровий вибірковий ентузіазм в «розслідуванні» конкретно однієї, надзвичайно невигідної міському «начальству» події, разом із побиттям активістів, ми схильні розглядати, як спробу залякати, зламати та придушити громадський рух в місті – який єдиний на даний час чинить спротив корумпованим казнокрадам у повному, тотальному розкраданні міської землі та іншого комунального майна міста.

У зв’язку із наведеним, ми будемо звертатись до народних депутатів, Міністра внутрішніх справ України з метою припинення здійснення тиску на громадських активістів і небайдужих громадян Тернополя та припинення шкідливої, передкорупційної практики членства службових осіб МВС у виконавчих комітетах органів місцевого самоврядування.

Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану

Зазначимо, що учора на своїй сторінці у Facebook тернопільський активіст, член вищезазначеної громадської організації Іван Ковалик повідомив, що йому телефонували з поліції та запросили дати пояснення по подіях, що мали місце в парку Національного Відродження, коли сотня тернополян зупинили будівництво “вуличної академії” готельно-ресторанного типу – “чергового ноу-хау Тернопільської міської ради”.

Йому повідомили, що на представників громадськості є багато заяв, в тому числі і на нього.

За словами активіста, з короткої телефоної розмови стало зрозуміло, що поліція нарешті налаштована щось серйозно розслідувати.

“Бо до цього часу поліція чесно кажучи ніяк і ні в чому “не вбачала складу злочину”, – пише Ковалик.

За його даними, за останні декілька років було відкрито близько 20-ти кримінальних проваджень по земельних оборудках посадовців Тернопільської міської ради – жоден епізод не був скерований до суду, блокування заїжджими тітушками ТМР та недопуск депутатів на засідання сесій – жоден учасник не притягнений до відповідальності, напад з ножем на екс-депутата ТМР – результат відсутній.

“Як ви думаєте така низька результативність – це відсутність професіоналізму у працівників поліції чи свідомий саботаж? Я схиляюся до другого варіанту. І пояснення доволі просте. Начальник міського відділу поліції – Гаврилюк Сергій є членом Виконавчого Комітету ТМР. Фактично він бере участь у прийнятті багатьох господарських рішень в тому числі і корупційних схемах, які в основному пов`язані з земельними питаннями. А як інакше можна пояснити бажання чиновників ТМР надати Гаврилюку С. земельну ділянку в центральній частині міста, в той час як інші поліцейські отримують землю «де чорт каже надобраніч». І тільки завдяки небайдужим тернополянам вдалося не дати хабаря Гаврилюку С. у вигляді земельної ділянки.”, – переконаний громадський діяч.

На останок він задає риторичне питання: “Чи можуть слідчі Тернопільського міського відділу поліції об’єктивно розслідувати провадження, що стосуються корупції у міській раді Тернополя і тих хто намагається їй протидіяти, коли їхній безпосередній начальник є частиною цих схем???”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE