Politerno > Україна і світ > ГПУ передала до суду справу екс-міністра енергетики Ставицького по крадіжці комплексу “Пуща Водиця” в Межигір’ї

ГПУ передала до суду справу екс-міністра енергетики Ставицького по крадіжці комплексу “Пуща Водиця” в Межигір’ї

  • 8 Травня, 2018
  • 1345 Переглядів
  • 0

Генпрокуратура України завершила розслідування справи за участю екс-міністра енергетики, колишнього глави НАК “Надра України” Едуарда Ставицького, якого підозрюють в захопленні комплексу відпочинку “Пуща Водиця” в Межигір’ї вартістю 540 млн. гривень.

Про це повідомила в Facebook прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

“Слідчими ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-голови правління НАК “Надра України” Едуарда Ставицького, а також приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ “Танталіт”, які підозрюються в заволодінні за попередньою змовою групою осіб (в змові з Віктором Януковичем), державним майном в особливо великому розмірі, а саме в заволодінні об’єктами комплексу відпочинку “Пуща Водиця” урочища “Межигір’я” вартістю 540 млн. грн., і в легалізації майна, здобутого злочинним шляхом”, – сказано в повідомленні.

За даними Сарган сьогодні, 8 травня обвинувальний акт у даній справі прокуратура відправила до суду для розгляду по суті.

Як відомо, Ставицький живе в Ізраїлі і за даними генпрокурора Юрія Луценка змінив прізвище на Розенберг.

На початку травня 2017 року Інтерпол припинив розшук екс-міністра енергетики часів Януковича Едуарда Ставицького.

Раніше ми повідомляли, що за даними журналіста Дениса Дубинського екс-міністр палива і енергетики України Едуард Ставицький, який утік з України до Ізраїлю, веде в Україні прибутковий бізнес в сфері газовидобування, нерухомості і будівництва. Екс-соратник Януковича працює під заступництвом людей з правоохоронної системи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE