Politerno > Україна і світ > Мінгареллі каже, що Україна наразі не має перспективи членства в ЄC

Мінгареллі каже, що Україна наразі не має перспективи членства в ЄC

  • 11 Травня, 2018
  • 1538 Переглядів
  • 0

Україна з багатьох причин наразі не має перспективи членства в Євросоюзі.

Як передає УНІАН, про це на засіданні круглого столу “Європейський вибір України після Революції гідності: можливості та проблеми” заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі.

“Туреччина з країнами Балкан – це єдині країни, які ведуть переговори, щоб приєднатися до Європейського Союзу. Вони мають чітку перспективу членства в ЄС. У випадку України сьогодні немає перспективи членства в ЄС”, – сказав посол.

За його словами, мета Угоди про асоціацію Україна-ЄС полягає у тому, щоб сприяти політичній асоціації і економічній інтеграції, але вона не дає перспективи членства в ЄС.

“Це є великим розчаруванням для наших українських партнерів, тому що вони хотіли би мати перспективу членства в ЄС, але наразі через низку причин Євросоюз не мав змоги запропонувати цю перспективу”, – наголосив він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко оголосив шляхи подальшої інтеграції з Європейським Союзом. Одним із ключових завдань президент назвав створення митного союзу з ЄС.

Як повідомлялось, 1 вересня 2017 року набула чинності угода про асоціацію між Україною та ЄС.

Угоду про асоціацію Україна та ЄС підписали в 2014 році. З 1 вересня 2014 року, багато положень угоди в частині політичного та секторального співробітництва вже застосовувались на тимчасовій основі.

З 1 січня 2016 року попередньо почала застосовуватись її торгова частина (поглиблена і всеосяжна зона вільної торгівлі).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE