Politerno > Тернопільщина > “Батьківщинівці” Тернопільщини приєднались до встановлення рекорду України

“Батьківщинівці” Тернопільщини приєднались до встановлення рекорду України

  • 13 Травня, 2018
  • 2243 Переглядів
  • 0

Пів сотні партійців “Батьківщини” з усіх районів Тернопільської області приїхали на Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки у Тернополі.  На святі зареєстрували рекорд України – “Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації”.

“Я дякую всім партійцям, які стали учасниками цього масштабного дійства.  350 депутатів, не залежно від політичних поглядів об’єднались у добрій справі. От звернуть увагу, у кожного району – своя автентична вишиванка, це як своя душа”, – ділиться враженнями Василь Деревляний, лідер “Батьківщини” на Тернопільщині.

“Я маю особливу для мене вишиванку, яку, уявіть собі, вишивав сам.  У 1989 році вступив в Українську Гельсінську спілку і мені було соромно ще за більшовицьких часів не мати вишиванки. Вишивав червоно-чорними нитками, бо це символ боротьби української нації за свою незалежність, свободу, за право бути господарем на своїй землі”, – додає Василь Деревляний.

В Національному реєстрі це не перший рекорд з вишиванками, але перший з такою кількістю депутатів у вишиванках.

“350 депутатів зібрались на одній локації, але особливість рекорду в тому, що депутати одягнули вишиванки, – розповідає керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.  – Такого рекорду ще не було, щоб депутати були не організаторами, не партнерами, а учасниками флеш-мобу, і він вперше сьогодні вноситься до Національного реєстру рекордів України”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE