Politerno > Тернопільщина > Вибори в ОТГ: влада Тернопільщини прикрила свою поразку брудом та фейками проти “Батьківщини”

Вибори в ОТГ: влада Тернопільщини прикрила свою поразку брудом та фейками проти “Батьківщини”

  • 15 Травня, 2018
  • 2642 Переглядів
  • 0

Голова Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” Василь Деревляний

29 квітня в Україні пройшла шоста хвиля виборів до окремих територіальних громад (ОТГ). На Тернопільщині  вибори відбулись у Товстенській та Дорогичівській ОТГ.

Як і по всій Україні, в нашій області перегони відзначились брудною інформаційною кампанією, тиском адмінресурсу з боку провладної партії, відвертими підкупами збіднілого населеня і маніпуляціями з боку КВУ, коли окремі партії називались як порушники, а про інші або не згадувалось, або ж не зазначались їхні назви.

Отже, ще у переддень виборів, 27 квітня, з «викривальним» матеріалом і посиланням на джерела у поліції вийшла стаття на «Погляді», дружнього до БПП і адміністрації області та опозиційного до міського голови інтернет-видання. 28 квітня схожим матеріалом розродилося видання «Про все», редактор якого є відомий антагоніст «Батьківщини», колишній прес-секретарь ОДА Борис Машлянка. Підхопив цю хвилю сайт, пов’язаний із студентським другом Степана Барни, його тінню в обласній раді, Іваном Бабійчуком  – Ternopil travel. Ну і “запечатали” обласні боси медійне бомбардування “Батьківщини” статтею зі схожим змістом у “Вільному житті”.

Читайте також: За кількістю мандатів в двох ОТГ на Тернопільщині – перше місце у “Батьківщини”

За нашими даними, дану інформаційну атаку в області координував народний депутат від президентського іменного блоку, Тарас Юрик, котрий вже під час прес-конференції озвучував ті ж самі згадані «викривальні» дані щодо «Батьківщини», які напередодні прогнали «свої» сайти.

Зазначимо, що все це досить чітко лягло в канву всеукраїнської кампанії з дискредитації ВО «Батьківщина» перед початком шостої хвилі виборів до ОТГ, коли громадську думку завчасно готували до несприйняття переконливої перемоги партії Юлії Тимошенко – очевидного фаворита президентської кампанії.

Так як все й усіма охочими вже сказано, то ми звернулись за коментарем до голови обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного щодо зазначених подій.

За словами пана Василя, виборчі перегони розгортались у звичному руслі, як і попередні, у Зборові чи Хоросткові. Штаб «Батьківщини» володів інформацією, що обласна влада вже відзвітувала перед Адміністрацією президента про беззаперечну перемогу в цих ОТГ, а тому посилено включився  в агітаційний процес. Партійці ходили із хати в хату, працювали з людьми у безпосередньому контакті, а соціологічний зріз підтверджував електоральну перевагу “Батьківщини”.

В останній агітаційний день до офісу «Батьківщини» в с.м.т. Товсте завітали працівники поліції та СБУ. Свій візит вони пояснили трьома «залізобетонними» підставами:

  1. Хтось в Товстому сказав, що «Батьківщина» скуповує голоси.
  2. Участковий Товстого звернувся із заявою. Як з’ясувалось згодом, такої заяви не існує.
  3. Хтось зателефонував на «гарячу лінію».

З цього випливає, що жодного юридичного підгрунтя для появи силовиків в офісі опозиціонерів не було.  А згідно закону України «Про Національну поліцію» підставою для відповідної реакції правоохоронних органів має бути офіційно зареєстрована заява, а не «хтось десь сказав».  Висновок один – поліцейські разом з працівниками СБУ діяли у кращих традиціях режиму Януковича.

Читайте також: Вибори в ОТГ: серед порушників КВУ називає лише “Батьківщину” та УКРОП, інші невідомі

Як стверджує лідер обласної «Батьківщини», про жодні мільйони, про які писали вищезазначені акули пера, не згадується у жодному з документів. Не має ані фотографій, ані заяв, ані справ. Жоден відвідувач офісу в цей день нічого не бачив, адже справа мала бути гучною.

Цікаво, а пан редактор «Про все» Борис Машлянка уявляє собі, як виглядають три мільйони гривень у переносному сейфі? Яким він має бути? І як все це могло відбуватись у селі, щоб ніхто нічого не помітив? Але логіка у таких ситуаціях не використовується – тут задіяні інші функції головного мозку людини.

Як зазначає Василь Деревляний, найбільш прикрим у цій ситуації є те, що силовики, поважні чоловіки, багатьох з яких він знає як порядних і добросовісних офіцерів, піддались на вмовляння, а можливо й тиск з боку влади, і безсоромно втрутились у перебіг виборчої кампанії. Він стверджує, що “Батьківщина” жодного разу не вдавалась до брудних виборчих технологій, ніколи не підкуповувала виборців бо поважає їх і дорожить своєю репутацією.

За нашими даними, на даний час правоохоронці щось десь розслідують – опитують людей у різних селах і переводять стрілки з відомства на відомство.

Так, на заяву щодо розповсюдження «Про все» неправдивої інформації згаданого цим виданням Ходуліна В. В., який офіційно відповідав за навчання та підготовку членів комісій та спостерігачів, в СБУ відповіли, що не проводять  досудового розслідування кримінального провадження стосовно підкупу виборців і направили його заяву у ГУ НП в Тернопільській області.

Тож, усі публікації в згаданих ЗМІ виявились не більше ніж звуковою завісою для партії влади, котра власну неспроможність, політичне банкрутство й народну відразу до неї прикриває замовними пасквілями на не зовсім чистоплотних інтернет-сайтах.

Читайте також: ЦВК оприлюднила остаточні результати виборів до ОТГ: “Батьківщина” беззаперечний лідер перегонів

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE