Politerno > Україна і світ > Тимошенко вимагає від Гройсмана та уряду негайно відновити стовідсоткове фінансування потреб в інсуліні

Тимошенко вимагає від Гройсмана та уряду негайно відновити стовідсоткове фінансування потреб в інсуліні

  • 19 Травня, 2018
  • 1530 Переглядів
  • 0

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко звернулась до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та уряду з вимогою негайно відновити стовідсоткове фінансування потреб в інсуліні.

Про це політик написала на своїй сторінці у Facebook.

“До мене почали масово надходити звернення щодо проблем із видачею безкоштовних препаратів інсуліну з усіх регіонів України. В окремих областях люди змушені доплачувати певний відсоток за препарати, в інших хворих лякають, що скоро безкоштовного інсуліну не буде взагалі”, – зазначає нардеп.

Вона наводить приклад Рівного, де надали фінансування менше, ніж на половину. За її даними там забезпечують видачу ліків, але скоро аптеки припинять видавати інсулін в борг.

“У Києві люди змушені доплачувати за препарати на рівні 10% від їх вартості, хоча раніше інсулін для них був повністю безкоштовним. Нагадаю, що держава зобов’язалася забезпечувати інсуліном усіх, хто його потребує, але програма виконується не в повному обсязі. Інсулінозалежний тип цукрового діабету – не та хвороба, яка може «почекати» до кінця кварталу чи року. Люди потребують ліків щодня, тому проблему фінансування необхідно негайно вирішити!”, – обурюється Тимошенко.

Читайте також: Нова сильна команда виправить руйнівні наслідки зовнішнього впливу на Україну – Тимошенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE