Politerno > Україна і світ > У Тимошенко немає серйозних конкурентів на чесних виборах – Беспалий

У Тимошенко немає серйозних конкурентів на чесних виборах – Беспалий

  • 21 Травня, 2018
  • 2133 Переглядів
  • 0

Політичний експерт, народний депутат трьох скликань Борис Беспалий вважає лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко найбільш імовірним переможцем президентських перегонів.

Про це він сказав під час інтерв’ю для всеукраїнського інтернет-видання Вероятно.

Перешкодити в цьому їй може тільки застосування владою серйозного адмінресурсу.

«Я думаю, на чесних виборах шанси Юлії Тимошенко виграшні. Результати виборів в ОТГ – тому підтвердження. Щиро, не бачу серйозних конкурентів у неї на чесних виборах», – зазначив Безпалий.

Він нагадав, що недавно пройшли шості масові вибори в об’єднаних територіальних громадах, і всі шість виграла «Батьківщина».

«Якщо ситуація буде розвиватися плавно, не буде воєнного стану, небо не впаде на землю, то немає ніякої причини вважати, що ця стабільна тенденція зміниться. Не бачу альтернативної політичної сили. Альтернатива Тимошенко – адмінресурс, не персоналії. І «Батьківщині», яка загальна альтернатива? Жодної. В окремих місцевостях – так, в національному масштабі – немає», – переконаний Борис Безпалий.

Він також звернув увагу на переваги соціальної політики, яку проводить лідер «Батьківщини»: «Коли Тимошенко стала прем’єром, вона багато робила для людей. Згадайте «Юлину тисячу». В її соціальної орієнтації можна бути впевненим. Люди це не забули, і це забезпечує їй широку підтримку».

Експерт нагадав, що саме Тимошенко зберегла в державній власності стратегічні підприємства, не дозволила «тіньову» приватизацію.

Що стосується соцопитувань в період між виборами, то Безпалий вважає це політтехнологією, головна мета якої – забирати очки у лідера опозиції, штучно нав’язуючи технічних фігурантів.

Крім того, за його словами, провладних політиків спеціально не включають в рейтинги, щоб не «відкушували рейтинг Порошенка».

«Це – маніпуляція суспільною свідомістю в частині політичного лідерства. Затасовують Тимошенко, хочуть показати, що вона одна з багатьох майже рівних претендентів. З іншого боку, роблять «штучне дихання» президенту, ігноруючи всіх тих, хто зменшує його рейтинг», – пояснив політичний експерт.

На думку Бориса Беспалого, «нинішній президент Порошенко в Україні непопулярний, і в очах Заходу теж втратив підтримку, коли його просили скасувати електронні декларації для антикорупційних активістів».

«Так, він бореться. Чи до кінця – побачимо. Хоча, повторюся, його шанси виглядають мізерними. Але не виключено, що він знайде нові підходи, нові можливості … Але я впевнений, що ніяка технологія не компенсує погану політику. А його політика є неякісною. Недореформи, напівреформи … де, хтось, щось підсуєтився. А результат? », – узагальнив експерт діяльність Петра Порошенка.

Політичний експерт, народний депутат трьох скликань розповідає про безальтернативний результат чесних виборів та маніпулятивні технології. Борис Беспалий відомий як чесний політик, а головне – людина з принципами. Соратник Віктора Ющенка, коли не погодився з курсом його політичної сили («Наша Україна»), не перебіг до протилежного табору, а практично полишив політику, перебуваючи в її вищому ешелоні. Полишив як учасник, але стежить за подіями, як експерт. 

Читайте також: “Тимошенко вже вдягла майку лідера, питання лише – хто вийде з нею до другого туру”, – експерти (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE