Politerno > Тернопільщина > Суддя Шульгач “відповідає займаній посаді” бо скасував рішення Тернопільської облради щодо відставки Луценка

Суддя Шульгач “відповідає займаній посаді” бо скасував рішення Тернопільської облради щодо відставки Луценка

  • 24 Травня, 2018
  • 4197 Переглядів
  • 0

Як повідомлялось, група членів фракції БПП в Тернопільській обласній раді на чолі з Петром Гадзом двічі зверталась до Тернопільського окружного адміністративного суду щодо забезпечення позову по визнанню незаконним та скасуванню рішення Тернопільської обласної ради про недовіру генпрокурору України Юрію Луценку.

Суд обидва рази відхиляв заяву депутатів та залишав її без розгляду, в тому числі і через те, що позивачі були відсутні на слуханні.

Але сьогодні, 24 травня, відсутність заявників Гадза Петра Івановича, Крижовачука Олега Петровича, Самсоненка Олександра Федосійовича, Іванишина Володимира Васильовича та Пилипіва Миколи Івановича не стала для судді Миколи Шульгача причиною відмови у позові і він визнав незаконним та скасував рішення Тернопільської обласної ради №885.

Тим самим Микола Шульгач виконав замовлення центральної влади в лиці генпрокурора Юрія Луценка та місцевих князьків з президентської фракції в облраді. Тобто суддя та позивачі вичекали момент, коли про справу вже забуто і швиденько протягнули питання через напівтаємне засідання. Тим більше, сприяв позитивному для Гадза і Ко рішенню і той факт, що суддя Микола Шульгач 22 травня відвідував Київ, де на засіданнях колегій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України проводилися співбесіди та визначалися результати кваліфікаційного оцінювання 42 суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаним посадам. Тож Миколу Шульгача визнано таким, що відповідає займаній посаді, а тому й не дивно, що повернувшись до Тернополя він приступив до виконання обов’язків з особливим “завзяттям”.

Нагадаємо, за інформацією першого заступника голови Тернопільської обласної ради Василя Деревляного п’ятірку депутатів, а саме Гадза, Іванишина, Самсоненка, Пилипіва, Крижовачука після голосування на сесії облради за відставку генпрокурора Юрія Луценка викликали в прокуратуру і пригрозили справами, тож вони і змушені були двічі звертатись до суду, який ніяк не хотів вершити правосуддя “по-новому”.

Тож тепер Віктор Овчарук може зі спокійним серцем звітувати у Київ, що свою помилку БПП Тернопільщини виправив і Луценка вже ніхто в з крісла генпрокурора знімати не хоче. Але ж у Юрія Віталійовича все рівно осад залишився і Тернопільська область назавжди запам’ятається йому як край, де його не люблять і не поважають.

Декларація Миколи Шульгача за 2016 та 2017 роки.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE