Politerno > Україна і світ > Президентська фракція не дає голоси за важливі правки до законопроекту про Антикорупційний суд – Сергій Соболєв

Президентська фракція не дає голоси за важливі правки до законопроекту про Антикорупційний суд – Сергій Соболєв

  • 24 Травня, 2018
  • 1808 Переглядів
  • 0

Президентська фракція БПП виступає проти ухвалення ключової поправки до законопроекту про Антикорупційний суд – щодо надання права міжнародним експертам ветувати одіозні кандидатури на посади суддів.

Про це заявив заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в інтерв‘ю журналістам у кулуарах парламенту.

У зв‘язку з цим, за прогнозами політика, розгляд цього документу може затягнутися на тиждень.

Політик повідомив, що наразі у Верховній Раді провалено велику кількість важливих поправок, які було погоджено з Венеціанською комісією та які важко погоджувались на профільному комітеті з питань правової політики.

Так, за словами Сергія Соболєва, з 14 принципових поправок, внесених фракцією «Батьківщина», дві не проголосовано: «Ці поправки є суттєвими, зокрема щодо запуску роботи Антикорупційного суду та кваліфікаційних вимог до суддів».

Заступник керівника фракції зазначив, що незважаючи на всі домовленості щодо поправок, відбувається брудна гра зі зриву розгляду цього законопроекту.

Зокрема фракція Блоку Петра Порошенка не дає голоси за важливі поправки, наголосив він.

Парламентарій також повідомив, що законопроект про Антикорупційний суд розглядатиметься ще тиждень, оскільки в разі порушення процедури його розгляду, Конституційний суд може визнати закон неконституційним.

«У Петра Порошенка є ще 4-5 днів, щоб завершити переговори з Венеціанською комісією. Уся відповідальність зараз не на парламенті, а на президентові», – сказав Сергій Соболєв.

Окрім того, він пояснив: положення про міжнародних експертів передбачає, що вони не втручатимуться у призначення суддів, а лише на етапі подання кандидатур мають право сказати своє вагоме слово щодо доброчесності того чи іншого судді.

«Ми можемо ухвалити чудовий закон, можемо забезпечити Антикорупційний суд матеріально-технічною базою. Проте якщо в цей суд потраплять корупціонери зі стажем роботи, тоді не зрозуміло, навіщо цей закон, якщо й надалі будуть виноситись вироки, які покриватимуть корупціонерів», – підсумував політик.

Як повідомлялось, вечірня сесія переговорів спікера Верховної Ради Андрія Парубія з Міжнародним валютним фондом і Венеційською комісією щодо законопроекту про Антикорупційний суд не принесла результатів.

Читайте також: Розгляд законопроекту про Антикорупційний суд затягується через торги в Адміністрації Президента – Сергій Соболєв

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE