Politerno > Україна і світ > Розгляд законопроекту про Антикорупційний суд затягується через торги в Адміністрації Президента – Сергій Соболєв

Розгляд законопроекту про Антикорупційний суд затягується через торги в Адміністрації Президента – Сергій Соболєв

  • 22 Травня, 2018
  • 1567 Переглядів
  • 0

Внесення до сесійної зали парламенту законопроекту про Антикорупційний суд затягується через торги в Адміністрації Президента.

Про це заявив заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в інтерв’ю журналістам у кулуарах парламенту.

За його словами, затягування розгляду цього питання пов’язане з тим, що президент відмовився вносити до сесійної зали той законопроект, на якому наполягала Венеціанська комісія.

«Спочатку ми втратили рік часу, а тепер – ще два місяці. І це замість того, щоб швидко розглянути проект, погоджений з Венеціанською комісією», – обурився політик.

Сергій Соболєв повідомив, що вчора на засіданні профільного Комітету ВРУ було погоджено 13 з 14 ключових правок, внесених фракцією «Батьківщина». На жаль, ці правки не були відображені у законопроекті президента, додав він.

«Але досі не погоджена ключова правка, на якій наполягає наша фракція, щодо права міжнародних експертів ветувати недоброчесних суддів, які претендуватимуть на посаду суддів Вищого антикорупційного суду», – зауважив депутат від «Батьківщини».

Парламентарій зазначив про те, що Адміністрація Президента намагається у будь-який спосіб проігнорувати цю правку, пропонуючи різні варіанти, тільки не право вето: «Внесення законопроекту до сесійної зали затягується через торги в Адміністрації Президента».

За словами Сергія Соболєва, після внесення остаточної редакції законопроекту про Антикорупційний суд на розгляд парламенту, цей документ розглядатиметься по поправках, яких наразі налічується 1925.

Політик також повідомив про готовність фракції «Батьківщина» зняти свої поправки до цього законопроекту для пришвидшення його розгляду, окрім 14 ключових.

Читайте також: Комітет затвердив закон про Антикорупційний суд – “за дужки” винесли два ключових положення

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE