Politerno > Україна і світ > Порошенко підписав закон, згідно якого екологічний сертифікат імпортних авто перевірятимуть на внутрішній митниці

Порошенко підписав закон, згідно якого екологічний сертифікат імпортних авто перевірятимуть на внутрішній митниці

  • 22 Травня, 2018
  • 1572 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при їх ввезенні в Україну.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що закон був повернений із підписом президента 21 травня.

Згідно зі змінами, в законі України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів слова «пропуск на митну територію України» замінені словами «митне оформлення». Це скасовує необхідність мати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам, який потрібно було пред’являти при ввезенні автомобіля до країни та при держреєстрації. Однак такий сертифікат однаково потрібно надати на внутрішній митниці під час митного оформлення автомобіля.

Закон був ухваленй з урахуванням внесеної головою комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною поправки, якою від необхідності відповідати стандартам звільнені автомобілі швидкої медичної допомоги, спецавтомобілі та пересувні медклініки, що ввозяться в Україну як гуманітарна допомога.

В лютому цього року Верховна Рада внесла зміни в закон “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів”, спростивши таким чином ввезення та реєстрацію імпортних автомобілів.

Згідно зі змінами, в ст. 2 Закону України “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів” слова “пропуск на митну територію України” замінено словами “митне оформлення”.

Як повідомлялось, 4 лютого  на Хрещатику в Києві відбулась акція громадського об’єднання “АвтоЄвроСила” за доступне розмитнення автомобілів на єврономерах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE