Politerno > Україна і світ > Дангадзе дав свідчення проти Саакашвілі і його відпустили – ЗМІ

Дангадзе дав свідчення проти Саакашвілі і його відпустили – ЗМІ

  • 25 Травня, 2018
  • 1435 Переглядів
  • 0

Керівника київського обласного осередку партії “Рух нових сил” Северіона Дангадзе випустили з-під варти під домашній арешт.

Відповідне рішення 24 травня ухвалив Печерський райсуд Києва, повідомляє джерело “Української правди” у Генеральній прокуратурі.

За даними джерела, Дангадзе пішов на угоду зі слідством.

“Згідно правил Євросуду, особа, що уклала угоду зі слідством і претендує на умовний термін покарання, не може далі утримуватися в СІЗО”, – зазначив співрозмовник УП.

Дангадзе нібито повністю підтвердив факт співпраці лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі з людиною з оточення Віктора Януковича Сергієм Курченком.

Напередодні адвокат Руслан Чорнолуцький сказав “Українській правді”, що мало бути підготовче засідання Печерського райсуду, але Дангадзе відмовився від адвокатів – тому команді адвокатів, якою він керує, не відомо, чим воно завершилося .

“Знаємо, що була рокіровка з приміщеннями… Навмисно його повезли в інше приміщення”, – сказав Чорнолуцький.

Він припустив, що судове засідання відбулося в закритому режимі. “Відпустили чи ні не знаємо”, – казав адвокат.

Народний депутат Юрій Дерев’янко, який входить у партії “Рух нових сил”, припустив, що “вони зламали” Дангадзе і отримують від нього те, що хочуть.

Раніше ми повідомляли, що помічник опального політика Михеїла Саакашвілі Северіон Дангадзе підписав угоду про співпрацю зі слідством. Про це повідомило джерело INSIDER.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі отримав через координатора київського обласного осередку “Руху нових сил” Дангадзе від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, 500 тис. доларів на свою діяльність в Україні.

Дангадзе був затриманий 4 грудня. Правоохоронці стверджують, що він хотів залишити територію України.

6 грудня Печерський райсуд Києва заарештував Дангадзе на два місяці без права застави. 28 грудня 2017 року Апеляційний суд Києва залишив в силі це рішення.

Печерський суд Києва заарештував Северіона Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави ‬(ст. 110, ч.2, що не передбачає альтернативи застави).

Генпрокуратура називає Северіона Дангадзе посередником між Міхеілом Саакашвілі та Сергієм Курченком у домовленостях про фінансування акцій протесту в Києві в обмін на інтереси членів злочинного угрупування з оточення Віктора Януковича.

У грудні 2017 роук Апеляційний суд Києва відмовився відпустити з СІЗО соратника екс-президента Грузії, лідера партії “Рух Нових сил” Міхеіла Саакашвілі Северіона Дангадзе.

Читайте також: Банкір Курченка, московський агент і “Скінхед” з Донецька. В чиїх руках знаходиться зараз доля Саакашвілі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE