Politerno > Україна і світ > Парубій терміново направив подання на Вілкула та Колєснікова до профільного комітету

Парубій терміново направив подання на Вілкула та Колєснікова до профільного комітету

  • 25 Травня, 2018
  • 1911 Переглядів
  • 0

Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що направив подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепів від фракції “Опозиційний блок” Дмитра Колєснікова та Олександра Вілкула  до Регламентного комітету.

Про це він написав у Twitter.

“До Верховної Ради надійшли два подання від Генерального прокурора на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Дмитра Валерійовича Колєснікова та Олександра Юрійовича Вілкула”, – написав Парубій.

Він додав, що невідкладно направив подання до Регламентного комітету.

Як повідомлялося, 25 травня Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook пояснила, що колишній голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул «протягом 2011-2012 років видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 гектар нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді із земель колективної власності пайщиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району».

Він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності товариства з обмеженою діяльністю АРТ ЛЕНД, із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

“Слідством встановлено, що Дмитро Колєсніков, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, зловживаючи службовим становищем, вчинив певні дії, внаслідок чого стало можливим відчуження об’єктів нерухомості – виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства “Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади” у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м”,  – написала Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE