Politerno > Україна і світ > Міністру соцполітики Реві червона картка – Рябчин

Міністру соцполітики Реві червона картка – Рябчин

  • 29 Травня, 2018
  • 1382 Переглядів
  • 0

Ненавиджу брехню. Особливо брехню урядовців на всю країну. Особливо, якщо це стосується соціально вразливих людей, які постраждали внаслідок війни на Донбасі, яким Уряд у травні місяці затримує виплату пенсій.

Відповідаючи мені на годині запитань до Уряду в Раді Міністр соціальної політики Андрій Рева вкотре збрехав на всю країну, про те, що “внутрішньо переміщені особи переселенці, які проживають на підконтрольній території не мають проблем з виплатою пенсій”.

Замість того, аби вибачитись за затримку у травні і пообіцяти якомога швидше вирішити питання з виплатою пенсій переселенцям, урядовці “зробили постріл собі у ногу” й почали маніпулювати та відверто брехати.

Насправді, весь травень, велика кількість переселенців мають великі проблеми з виплатою пенсій, що підтверджується не лише власним спілкуванням з людьми, але й правозахисниками. Наприклад, Донбасс SOS пише, что їх організація отримала “шквал звернень щодо невиплати пенсії переселенцям. Дзвонили з усіх регіонів України: Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Львівської, Сумської, Харківської, Одеської, Полтавської та інших областей” ДонбасSOS навіть підготували пам’ятку для людей що робити у випадку, коли їм не виплатити пенсію та привели докази від Пенсійного фонду про те, що такі затримки дійсно мають місце.

Мова йде не про тих людей, які зареєструвались на підконтрольній частині території нашої країни, і вимушено змушені далі проживаютьти в окупації та кожного місяця їздять через КПВВ за пенсіями. А мова йде про тих людей, які виїхали с самого початку війни і ніколи не виїжджали повертались на окуповану частину Донбасу!

 

Минулого тижня я був на Донеччині, де супроводжував делегацію британських депутатів. І коли ми зустрічались з людьми, одним з нагальних питань, які вони піднімали іноземцям – було саме питання виплати пенсій.

До мене сьогодні в залі підходили колеги, які були обурені не тільки брехнею міністра, але й відверто хамською поведінкою чиновника, тому що цього тижня багато депутатів також отримали численні дзвінкіи від переселенців, які просили про допомогуи з вирішеннями питання із затримкою виплат пенсій.

Маю надію, що ситуація буде вирішена на користь людей, хоча правозахисники фіксують велику кількість випадків, коли після затримки у виплатах Пенсійний фонд поновлював платежі, але не виплачував борги за місяці призупинення виплат.

Я не знаю із чим пов’язана така затримка і проблеми з процедурою верифікації: бюрократія, погане керівництво, саботаж на нижньому рівні, злий намір, нестача фінансів в бюджеті, дефіцит пенсійного фонду після “підвищення” пенсій або байдужість до долі переселенців. Але факт залишається фактом – ВКОТРЕ переселенці лишаються без пенсій.

Саме тому я ініціюю постанову щодо відставки Міністра Реви та розіслав в посольства країн великої сімки інформацію про злочинну затримку пенсій внутрішньо переміщеним особам. Бо виходить, що на зустрічах із іноземними топ-чиновниками деякі міністри вдають із себе реформаторів, а насправді виявляються нездатними виконати навіть свої прямі обов’язки.

 

Олексій Рябчин, народний депутат України, фракція “Батьківщина”, голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективностi Комітету паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки

Читайте також: Дерибан літієвих родовищ. Нові подробиці від Олексія Рябчина

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE