Politerno > Україна і світ > При народженні дитини кожна українська сім’я отримуватиме “бейбі-бокси”

При народженні дитини кожна українська сім’я отримуватиме “бейбі-бокси”

  • 30 Травня, 2018
  • 2168 Переглядів
  • 0

З 1 вересня 2018 року при народженні дитини кожна родина буде отримувати від держави спеціальний дитячий набір “бейбі-бокс”.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

У світі називають “бейбі-бокс”, у нас це буде “пакунок малюка”. Він буде додатково до грошових виплат при народженні дитини. Це і превенція ранньої дитячої смертності, і попередження бідності“, – зазначає заступниця міністра соціальної політики Олександра Чуркіна.

За її словами, у “пакунку малюка” будуть пелюшки, підгузки, все те, що має бути: що дитині треба вдягнути у перші кілька місяців, все, що має дбати про шкіру дитини: олійки, присипки.

Там є іграшки і спеціальний матрац, бо в деяких випадках ці пакунки можна використовувати як люльку для дитини, як це роблять в інших країнах.

Орієнтовна вартість пакунку – 5000 гривень.

Пакунок видаватимуть у пологових будинках.

В Україні щороку народжується близько 400 тисяч дітей.

“Бейбі-бокси” придумали у Фінляндії ще в 1938 році.

Як відомо, під час світової кризи 2008 року, уряд Юлії Тимошенко за 100 днів своєї діяльності збільшив виплати при народженні дитини. При народженні першої дитини передбачалось 12 тис. 240 грн, другої дитини – 25 тис. грн, третьої дитини – 50 тис. грн. Крім того, було збільшено допомогу багатодітним сім’ям, дітям до 6 років збільшено допомогу на 44%, з 6 до 18 років – на 82%.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE