Politerno > Україна і світ > Сьогодні оберають членів Ради громадського контролю НАБУ шляхом інтернет-голосування

Сьогодні оберають членів Ради громадського контролю НАБУ шляхом інтернет-голосування

  • 30 Травня, 2018
  • 1655 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 30 травня, з 09:00 до 21:00 відбуватимуться вибори до Ради громадського контролю НАБУ шляхом інтернет-голосування.

Обираються 15 представників громадськості, які матимуть серйозний вплив на діяльність НАБУ.

Представники РГК беруть участь конкурсних комісіях, які призначають детективів та усіх інших працівників НАБУ. Член РГК входять у дисциплінарну комісію та вирішують кого притягувати до відповідальності.

Як зазначають активісти одразу кількох громадських організацій, за три роки існування РГК доведено, що конструктивна співпраця з НАБУ та контроль громадськості можливі та забезпечують реальну боротьбу з корупцією.

“Але РГК можна використати і з метою перешкоджанню боротьбі з корупцією. До її складу вже рвуться сумнівні кандидати, які є представниками фігурантів справ НАБУ. Тому дуже важливо обрати достойних людей, які будуть чесно і компетентно виконувати функцію контролю НАБУ громадськістю”, – застерігає громадськість.

“Автомайдан”, спільно з Реанімаційним пакетом реформ, Транспаренсі інтернешнл, Центром протидії корупції, ініціативою #деклараціянебайдужих проаналізували кандидатів, які беруть участь у виборах і рекомендують осіб, які зображені на інфографіці (головне фото).

Для голосування треба мати телефон та е-мейл і зробити наступні кроки:

– зайти на сайт НАБУ за лінком https://nabu.gov.ua/voting/

– обрати кандидатів, за яких бажаєте проголосувати. Ви можете проголосувати максимум за 15 кандидатів. Пропоную обирати з списку рекомендованих. Повний список кандидатів тут https://goo.gl/N3mZRv

– зробити необхідні підтвердження голосування через мейл та телефон.

Дуже бажано зробити репост та закликати своїх друзів проголосувати.

Звіт про роботу попереднього складу РГК тут https://goo.gl/8YUVHs

Загалом про роботу РГК можна дізнаватися з сайту https://rgk-nabu.org/uk

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE