Politerno > Україна і світ > Новий епіцентр влади – “тріумвірат” Порошенко-Луценко-Грицак, носить ознаки “повзучого” держперевороту

Новий епіцентр влади – “тріумвірат” Порошенко-Луценко-Грицак, носить ознаки “повзучого” держперевороту

  • 3 Червня, 2018
  • 1734 Переглядів
  • 0

Влада терміново формує «Розстрільний список-47». Для чого? Його основні, тільки внутрішньополітичні функції.

1) Секретне формування спецслужбами «розстрільного списку -47» дозволяє встановити оперативний контроль над будь-яким журналістом, громадським діячем або політиком. В такому випадку, нібито «охорона» журналіста елегантно перетворюється в стеження, прослуховування і «караул». Зверніть увагу, що ні Грицак, ні Луценко так і не представили українському суспільству список найбільш корумпованих чиновників, допустивши формування в Україні системи елітної корупції. Точно так, як суспільству, так і не представили список спійманих вбивць захисників Майдану – «Небесної сотні». Зате влада швидко сформувала список політичних опозиціонерів і список небезпечних журналістів, яких треба нейтралізувати або використовувати напередодні президентських виборів.

2) Сформувавши такий список, влада (ГПУ-АП-СБУ) отримує спокусливо ефективний спосіб маніпулювання всіма, хто має вплив на громадську думку або не приховує свого негативного ставлення до корумпованої і непрофесійної правлячої кліки. Якщо Бабаченка обваляли в свинячій крові і посадили в морг, так уявляєте, до чого може дійти фантазія змички «молодих оперативників» зі старими та високопоставленими працівниками СБУ та ГПУ, які не пройшли реальну люстрацію. Як показала авантюра з Бабченком, цей союз – гримуча і дуже небезпечна суміш для України.

3) Цей загрозливий «список-47» буде носити таємний характер і буде поповнюватися або скорочуватися в залежності від ставлення до нинішньої влади. Ті, хто дійсно критикують владу будуть у верхній частині списку, інші, – в міру оперативної необхідності ГПУ і СБУ і АП. А ФСБ путінської Росссіі, маючи цей «список-47» від своїх друзів в Києві, отримує відмінні можливості для вербовочної діяльності в Україні і активних дій.

4) У будь-який момент, людина, яка особисто чомусь провинилася перед «тріумвіратом» Порошенко-Луценко-Грицак може стати об’єктом потенційного шантажу або «невдалої» оперативної розробки непрофесійними працівниками спецслужб, які неправильно, виявляється, зрозуміли завдання начальства. Мета шантажу або конфлікту – нейтралізація публічної суспільно-політичної позиції переслідуваної людини. Метод успішно відпрацьований на нещасному Бабченку.

5) В українській політиці сформувався новий епіцентр влади, «міцний горішок» – «тріумвірат» Порошенко-Луценко-Грицак, який зараз грає головну роль у внутрішньополітичному становищі країни. Зверніть увагу на вичікувальну і пасивну поведінку РНБО, МВС, всіх міністрів, прем’єр-міністра Гройсмана, депутатського корпусу Верховної Ради, які не поспішають взяти участь в цих мутних і страшних авантюрах.

6) Найголовніше. Складання скандального списку опозиційних політиків «Луценка-Сарган», озвученого на прес-конференції і демонстративне складання СБУ «розстрільних списків-47» впливових і шанованих публічних людей буде розглядатися в українському суспільстві і на Заході, як загроза демократії і елементи надзвичайного стану. А поєднання шантажу і маніпулювання громадською думкою України, на підставі двох списків, з несподіваним формуванням в українській політиці першого владного «тріумвірату» Порошенко-Луценко-Грицак, носить ознаки, поки неусвідомленого, але «повзучого» держперевороту. Бо будь-який переворот починається зі складання списку ворогів влади і пропаганди закручування гайок. А далі, як вийде. Але у будь-якого перевороту є своя залізна логіка, яка не залежить від перших кроків політиків-авторів і використовуваних силовиків. Тому «тріумвірату», поки не пізно, треба повернутися в рамки конституційної демократії і шукати інші способи доказувати своєї цінності і необхідність українському суспільству.

Віктор Небоженко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE