Politerno > Тернопільщина > Рішення Великоглибочецької сільської ради –  приєднатись до Білецької громади

Рішення Великоглибочецької сільської ради –  приєднатись до Білецької громади

  • 7 Червня, 2018
  • 4955 Переглядів
  • 0

Великоглибочецька сільська рада прийняла рішення приєднатись до Білецької громади.

«Мешканці Великого Глибочка пройшли усі процедури для об’єднання свого населеного пункту в ОТГ з центром у Білій. Тепер в обласної державної адміністрації немає жодних аргументів. Вкотре закликаю депутатів підтримати рішення жителів та проголосувати за той варіант об’єднання громад, який пропонують люди», – заявляє Василь Деревляний, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Вчора депутати Великоглибочецької сільської ради опитали близько 889 жителів, з яких 531 особа – за приєднання до Білецької ОТГ, 104 особи – за приєднання до Білецької ОТГ у разі неможливості створення Великоглибочецької ОТГ, і лише троє людей висловили бажання об’єднатися з Тернополем.

«Нас вчора запевняв голова Тернопільської ОДА про те, що перспекивний план формування територій громад області – всього лиш якийсь незначний документ, а нам потрібно об’єднуватись, не зважаючи на нього. Але це неправда, адже до перспективного плану прив’язаний бюджет об’єднаної громади, а змінити його, після затвердження, практично неможливо», – розповідає пані Лілія, мешканка села Великий Глибочок.

Мешканці додають, що їх обманули, призначивши слухання на 17 червня. Адже таким чином місячний термін для вивчення пропозиції й надання рішення сесії місцевої ради про згоду на обʼєднання села був би просроченим. Вчора мешканці провели громадські слухання, де  були присутні 257 осіб.

Результати громадських слухань:

  1. За підтримання пропозиції Тернопільської міської ради щодо добровільного обʼєднання села Великий Глибочок у Тернопільську обʼєднану територіальну громаду із адміністративним центром у місті Тернопіль:

”За” – 0 осіб,

”Проти” – 257 осіб,

”Утримався” – 0 осіб

  1. За підтримання пропозиції Білецької сільської ради щодо добровільного обʼєднання села Великий Глибочок у Білецьку обʼєднану територіальну громаду із адміністративним центром у селі Біла, з наданням можливості долучення інших сіл:

”За” – 256 осіб,

”Проти” – 0 осіб,

”Утримався” – 1 особа

Після громадських слухань, на вимогу мешканців депутати Великоглибочецької сільської ради скликали позачергову сесію.

За рішенням сесії від 06.06.2018 р. сільська рада вирішила надати згоду на добровільне об’єднання Великоглибочецької сільської територіальної громади у Білецьку об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Біла, з можливістю долучення інших сіл.

«Говорячи людям неправду, нас завели в ситуацію, коли Великий Глибочок вже однією ногою у Тернопільській ОТГ. Хтось відчув себе великим режисером над нами і вважає, що не повинен рахуватись із інтересами людей, але ми згуртувалися, провели всі процедури і завтра очікуємо, що депутати приймуть рішення, щодо нашого об’єднання з Білецькою ОТГ», – додають мешканці села Великий Глибочок.

Читайте також: Як “Свобода” та БПП намагались протягнути в облраді зміни до Перспективного плану формуваня територій громад (Відео)

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE