Politerno > Україна і світ > Порошенко говорив з Путіним щодо звільнення українських політв’язнів

Порошенко говорив з Путіним щодо звільнення українських політв’язнів

  • 9 Червня, 2018
  • 1203 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним щодо звільнення політв’язнів Кремля.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, що Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях.

“Глава Української держави звернув увагу на голодування українців та висловив занепокоєння погіршенням їхнього стану здоров’я”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі Порошенка додали, що сторони домовились про те, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідують ув’язнених громадян.

Про телефонну розмову Порошенка і Путіна повідомляє і сайт Кремля.

Зазначається, що розмова відбулася за ініціативою української сторони.

“Обговорювалася ситуація на південному сході України і хід реалізації мінського “Комплексу заходів”, в тому числі з урахуванням запланованої на 11 червня в Берліні зустрічі міністрів закордонних справ держав “нормандського формату””, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що особливу увагу сторони приділили питанням гуманітарного характеру, включаючи обмін утримуваних осіб.

“Володимир Путін наголосив на необхідності негайного звільнення російських журналістів, заарештованих в Україні”, – повідомляє прес-служба Кремля.

Читайте також: Підсумки всесвітньої акції #SaveOlegSentsov: сотні людей, десятки міст, свист і червоні картки (Фото – Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE