Politerno > Україна і світ > НАБУ та ГПУ торгувалися зі Ставицьким щодо закриття справ проти нього – Бойко (Відео)

НАБУ та ГПУ торгувалися зі Ставицьким щодо закриття справ проти нього – Бойко (Відео)

  • 12 Червня, 2018
  • 1752 Переглядів
  • 0

Як зі сторони Генеральної прокуратури, так зі сторони НАБУ до Ставицького їздили торгуватись. Від НАБУ їздив Углава і за 2 млн доларів пропонував закрити усі кримінальні провадження по Злочевському і Ставицькому. А от позиція Єніна і Стрижевської – 200 тисяч доларів і кримінальне провадження по Злочевському закривається.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK розповів журналіст Володимир Бойко.

Як повідомляє «Слідство.Інфо», заступники генпрокурора Євген Єнін та Анжела Стрижевська таємно зустрічалися з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким в Ізраїлі. Зустріч відбулася 13 листопада 2016 року в одному з готелів Тель-Авіва і тривала близько години. Журналісти отримали аудіозапис розмови.

Журналіст Володимир Бойко каже, що ні Єнін, ні Стрижевська не мали відношення до кримінального провадження щодо Ставицького.

«Вони не входили у групу прокурорів. Можливо зараз Стрижевська входить, а тоді точно не входила. А що стосується цього запису, він відомий. Його дійсно здійснив сам Едуард Ставицький. Він зустрічався з багатьма людьми, зокрема з Гізо Углавою по такому ж питанню. Саме через Углаву Ставицький передав цей запис для Ситника, щоб він його оприлюднив. Але зверніть увагу, що запис був зроблений у 2016-му році, а зараз вже 2018-й. Тобто саме зараз Ситник передав цей запис своїм «домашнім журналістам» для оприлюднення. І на те є певні причини», – каже Володимир Бойко.

Річ у тім, пояснює журналіст, що торгуватися до Ставицького їздили як зі сторони Генеральної прокуратури, так зі сторони НАБУ.

«Від НАБУ їздив Углава. За 2 млн доларів пропанували закрити усі кримінальні провадження по Злочевському і Ставицькому. Позиція Углави – оплачує не Ставицький, а Злочевський і перший заступник Холодницького Грищук, маючи процесуальне повноваження, витребує усі кримінальні провадження з Генпрокуратури в НАБУ і закриває їх. А от позиція Єніна і Стрижевської – 200 тисяч доларів і кримінальне провадження по Злочевському закривається. От власне через цю справу полаялися Ситник і Холодницький», – розповів Володимир Бойко.

Він додав, що дізнавшись про цю пропозицію, Злочевський «порішав» свої питання через заступника Холодницького Кривенка, залишивши Углаву і Ситника без шматка хліба.

«От і вийшов конфлікт через цю справу», – зазначив Бойко.

Окрім того журналіст розповів, що Ставицький передав Углаві записи розмови з Єніним та Стрижевською через те, що його справу ГПУ не закрила, і вона пішла до суду.

«Але чому ці записи берегли донині? Бо три тижні тому від Ситника надійшла пропозиція у Генеральну прокуратуру, щоб зробити взаємне закриття кримінальних проваджень. В НАБУ ж розслідують справу по незаконному збагаченню Луценка, Гуцуляка, а Ситник «на гачку» у Генпрокуратури – розслідується кримінальне провадження відносна хабаря, який він взяв 10 років тому. Але Луценко відмовився миритися, бо в першого заступника голови СБУ Демчини також є запис, де Углава зустрічається зі Ставицьким і обговорює 2 млн доларів. Розумієте, як усе заплутано?

Тому зараз Ситник зробив хід наперед. Через своїх журналістів він викидає цю інформацію. І якщо СБУ опублікує записи, де торгуються Ставицький і Углава, Ситник скаже, що Углава їздив до Ставицького по записи відносно Стрижевської. От все це і називається боротьба з корупцією», – підкреслив Володимир Бойко.

Читайте також: Люди Луценка таємно зустрічалися зі Ставицьким в Ізраїлі (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE