Politerno > Україна і світ > Єврокомісія затвердила мита на товари зі США на суму в 2,8 мільярди євро

Єврокомісія затвердила мита на товари зі США на суму в 2,8 мільярди євро

  • 20 Червня, 2018
  • 1361 Переглядів
  • 0

Європейська комісія запровадила мита на імпорт товарів зі США на загальну суму 2,8 мільярди євро. Заходи Євросоюзу у відповідь Сполученим Штатам почнуть діяти 22 червня.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

До переліку товарів, на які будуть розповсюджуватися мита, входять вироби зі стали та алюмінію, сільськогосподарські товари та комбінації інших продуктів.

«Ми не хотіли бути в цій ситуації. Однак одностороннє та невиправдане рішення США щодо встановлення тарифів на сталь та алюміній для ЄС означає, що ми не маємо іншого вибору. Наша відповідь пропорційна і повністю відповідає правилам Світової організації торгівлі», — заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем.

Через те, що на певні американські товари запровадили мита у 25%, вони відповідно будуть дорожчими для споживачів-мешканців Євросоюзу. Так само європейська сталь та алюміній, на які Трамп запровадив тарифи 10% та 20%, стали дорожчими для американців.

14 червня країни Європейського союзу одностайно підтримали запровадження мит для товарів США як відповідь на запроваджені Америкою мита на сталь та алюміній. Після чого було потрібно рішення Єврокомісії.

Раніше Європейська комісія пропонувала 25% мита на американські товари, наприклад, соки, одяг, мотоцикли тощо.

Дональд Трамп ввів мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%). Підписані президентом розпорядження набули чинності 23 березня. З переліку країн тимчасово були виключені Мексика, Канада та ЄС.

Як ми повідомляли, після цього Між Трампом та Макроном відбулась, як її охарактеризували в адміністрації Макрона, “жахлива” телефонна розмова.

Телефонний дзвінок між лідерами США і Франції Дональдом Трампом та Еммануелем Макроном щодо торгівлі та міграційної політики пішов не за планом після того, як французький президент прямо розкритикував політику американського колеги.

31 травня Трамп скасував тимчасові виключення для сталі та алюмінію з ЄС, Канади та Мексики. У ЄС повідомили, що запровадять контрзаходи.

Євросоюз та Канада готувалися вирішувати питання запровадження американських мит на сталь та алюміній через механізми Світової організації торгівлі. Зокрема, країни вже направили туди свої скарги.

На початку червня стало відомо, що Євросоюз анонсував плани запровадити додаткові мита на 2,8 мільярди доларів американських товарів у відповідь на рішення Вашингтону запровадити тарифи на європейську сталь та алюміній.

Читайте також: “Новий курс” від Юлії Тимошенко небезпечно недооцінювати, – голова Free Voice Information Analysis Center

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE