Politerno > Україна і світ > Росія перемогла Україну у суді щодо права на ділянки магістрального “трубопроводу Медведчука” – Луценко

Росія перемогла Україну у суді щодо права на ділянки магістрального “трубопроводу Медведчука” – Луценко

  • 26 Червня, 2018
  • 6565 Переглядів
  • 0

30 травня цього року Верховний Суд виніс рішення на користь Росії у спорі щодо права на ділянки магістрального трубопроводу Самара-Західний напрямок та Грозний-Армавір-Трудова, що проходять по території України, загальною довжиною 1433 км.

Хто не в курсі – це той самий трубопровід, через який команда Медведчука, офіційно призначеного Порошенком представника України, качає контрабандні нафтопродукти в Україну з Росії і продає їх тут через мережі автозаправок, подібних до мережі GLUSCO. 

Прибутки шалені, оскільки фіскальні платежі тут мінімізовуються. На ці таким чином легалізовані кошти, гроші, імовірно, фінансується діяльність проросійських ЗМІ тут, в нашій державі. 

Схема нелегальних поставок нафтопродуктів колосального масштабу потребувала міцного юридичного забезпечення. Для цього команді Медведука знадобився магістральний трубопровід. 

Трубопровід – у державній власності, а володіння магістральними нафто- та газогонами законом закріплено виключно за державою Україна? Не проблема, коли є прикриття з боку Адміністрації президента і контрольованих нею судів!

Від імені дочірніх російських комерційних структур під прикриттям швейцарської юрисдикції(!), і залученням третьою стороною Федерального агентства по управлінню державним майном Російської Федерації (!!!) було подано позов до держави Україна. У березні 2015, за кілька днів після того, як відгриміло Дебальцеве і було укладено ганебні другі Мінські угоди, росіяни подають до суду, з вимогою визначити за ними право власності на трубопровід. І виграють.

Судовим рішенням невдовзі було встановлено, що магістральної труби вже нема, що відбулася настільки ґрунтовна переробка вже існуючого трубопроводу, що його слід вважати новим об’єктом. І тому вимоги росіян і Медведчука слід задовольнити. 

Тяганина тривала до минулого місяця, і ось 30 травня у реформованому українському Верховному суді Росія і Медведчук отримали остаточно закріплену перемогу.

***
Ми про це “досягнення” дізналися виключно завдяки тому, що я виніс питання права власності на магістрального трубопроводу Самара-Західний напрямок та Грозний-Армавір-Трудова на розгляд парламентської Комісії з контролю за приватизацією. Прийшла прокуратура, котра представляла державу в судах, і повідомила новину.

Що ж, іще поборемося.

Igor Lutsenko

Читайте також: “На сайті “Миротворець” Медведчука немає. Тосік каже, що треба довести, що він займається антиукраїнською діяльністю” – Богуцька

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE