Politerno > Україна і світ > Члени ЄС ухвалили нову міграційну угоду

Члени ЄС ухвалили нову міграційну угоду

  • 29 Червня, 2018
  • 1299 Переглядів
  • 0

Лідери країн — членів Європейського союзу під час саміту у Брюсселі ухвалили угоду з питань міграції.

Документ опублікували на сайті ЄС.

Зазначається, що ЄС додатково активізує зусилля для  припинення нелегальної міграції через Середземне море, а також продовжить підтримувати країни, які приймають біженців, прибуваючих цим маршрутом.

Також Брюссель погодив виділення Туреччині другого траншу в рамках двосторонньої міграційної угоди. Водночас ЄС закликав Туреччину вжити заходів, аби зменшити кількість людей, які шукають притулку в країнах ЄС.

Крім того, угода передбачає створення в країнах ЄС центрів розміщення мігрантів, у яких вони перебуватимуть, поки не буде встановлено, чи дійсно вони є біженцями. Якщо це не підтвердиться, мігрантів відправлять назад до своїх країн.

Зазначимо, що такі центри створюватимуться у країнах ЄС на «добровільній основі», а біженців з них відправлятимуть у країни, які висловлять готовність їх прийняти.

Лідери ЄС також домовилися виділити фінансову допомогу для боротьби з нелегальною міграцією країнам Північної Африки, які розміщують біженців.

Ухвалена угода передбачає продовження європейської прикордонної місії Frontex до 2020 року.

Frontex — це агентство Європейського Союзу, яке займається охороною зовнішніх кордонів. Це агентство є відповідальним за координацію діяльності національних прикордонних служб та забезпечує надійність кордонів країн-членів ЄС з іншими країнами.

Читайте також: Європарламент на півроку продовжив санкції проти Росії за анексію Криму

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE