Politerno > Україна і світ > Європарламент на півроку продовжив санкції проти Росії за анексію Криму

Європарламент на півроку продовжив санкції проти Росії за анексію Криму

  • 29 Червня, 2018
  • 1495 Переглядів
  • 0

Європарламент ухвалив рішення про продовження санкції проти Росії за анексію Криму та Севастополя.

Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

Рішення Європарламенту вже привітав президент України Петро Порошенко.

«Ціна за агресію і надалі зростатиме, якщо Росія продовжуватиме підривати мирний процес та ігнорувати свої зобов’язання. Вірю, що спільним фронтом ми зможемо примусити агресора поважати міжнародне право та забезпечити відновлення суверенітету та територіальної цілісності України!» — написав Порошенко у Facebook.

Також 14 травня 2018 року Євросоюз ввів санкції проти п’яти фізичних осіб через організацію «виборів» в анексованому Криму.

12 березня Рада Євросоюзу продовжила індивідуальні санкції за підрив і загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

18 березня у Росії відбулися вибори президента країни. День виборів призначили на день анексії Криму. В анексованому Криму Кремльтакож організував «голосування». У Росії заявили, що за Путіна в анексованому Криму «віддали» понад 90% голосів.

На незаконних виборах президента РФ в анексованому Криму фіксували низьку явку. Також повідомлялося, що на кримських татар чинили тиск.

Євросоюз не визнав результати «виборів» президента РФ у Криму.

Рада нацбезпеки і оборони 2 травня запровадила санкції щодо юридичних та фізичних осіб, пов’язаних із так званими «виборами» в анексованому Криму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE