Politerno > Україна і світ > Денісова звернеться до ЄС, ООН і ОБСЄ через недопуск до політв’язнів у Росії

Денісова звернеться до ЄС, ООН і ОБСЄ через недопуск до політв’язнів у Росії

  • 29 Червня, 2018
  • 1359 Переглядів
  • 0

Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова проінформує міжнародні організації про порушення Росією міжнародних конвенцій, її мандату як омбудсмена та домовленостей президентів через недопуск до українських політв’язнів у Росії.

Про це вона заявила на прес-конференції в Москві у п’ятницю.

“Я проінформую послів країн “нормандського формату”, Європейського Союзу та США щодо порушення РФ міжнародних конвенцій, мого мандату як омбудсмена, домовленостей президентів… Також я донесу цю інформацію до відповідних місій ООН і ОБСЄ”, – сказала Денісова.

Вона додала, що найближчим часом відвідає Страсбург і поінформує комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович про недопуск до українських заручників.

“Я закликатиму її відвідати українців в тюрмах Російської Федерації”, – зазначила омбудсмен.

Денісова закликала міжнародну спільноту тиснути на Росію з метою звільнення українських політв’язнів.

Вона констатувала невиконання Росією гарантій президента Володимира Путіна про безперешкодний доступ омбудсмена до українських політв’язнів.

“Я констатую, що РФ порушує міжнародні конвенції з прав людини та власне законодавство, блокуючи доступ омбудсмена і консулів до політв’язнів”, – додала вона.

“Україна висловлює глибоке розчарування і занепокоєння тим, що гуманітарна місія омбудсменів, які мали відвідати громадян в Україні та РФ була заполітизована і заблокована саме Росією”, – сказала Денісова.

Вона також вважає, що Росія приховує справжній стан здоров’я утримуваних українців.

“До жодного з них немає доступу незалежних гуманітарних організацій а також міжнародного комітету Червоного Хреста. Ми не знаємо правди про їх здоров’я”, – сказала Денісова.

Вона додала, що зверталася до російського офісу Міжнародного комітету Червоного хреста з проханням відвідати українських ув’язнених і висловила розчарування, що їй не вдалося зустрітися з керівником офісу.

“Від Росії ми очікуємо відповіді на пропозицію розблокувати процес звільнення заручників і політв‘язнів. Це можна зробити дуже швидко, була б на це політична воля”, – підкреслила омбудсмен.

Як повідомлялось, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до глави адміністрації президента РФ через нереалізовані гарантії, дані їй Володимиром Путіним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE