Politerno > Україна і світ > У мами Сюмар активісти знайшли на елітні маєтки (Відео)

У мами Сюмар активісти знайшли на елітні маєтки (Відео)

  • 13 Липня, 2018
  • 2885 Переглядів
  • 0

Громадські активісти знайшли у мами народного депутата з Народного фронту Вікторії Сюмар три величезні земельні ділянки і великий будинок в Київській області. На думку активістів, це не відповідає рівню доходів і відсутні в декларації Сюмар.

Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО.

В декларації Сюмар відсутнє будинок і земельну ділянку. Так само їх немає і в декларації екс-“регіонала” Дмитра Христюка, з яким у народного депутата, за даними ЗМІ, може бути спільний побут.

Активісти стверджують, що завдяки фото Христюка в соцмережах їм вдалося розшукати будинок, який зареєстрований на матір Сюмар.

Повідомляється, що будинок розташований в селі Михайлівська Рубежівка (Київська область).

“Виявилося, що земля, на якій стоїть будинок Сюмар, належить громадянці Лідії Мельник, яка родом з міста Погребище Вінницької області”, – йдеться в розслідуванні.

Крім того активісти додають, що у власності Мельник не одна, а дві ділянки в Михайлівській Рубежовці, які розташовані поруч. На двох ділянках зведені будинки.

“загалом, громадянка Мельник володіє земельними ділянками під Києвом, загальною площею майже півгектара”, – йдеться у публікації.

Повідомляється, що земельні ділянки жінка придбала в 2015 році, витративши на обидві лише 330 тис. грн.

Автори розслідування зазначають, що раніше в Facebook сама Сюмар повідомила, що вона родом з Погребищ з дуже бідної сім’ї.

“Журналісти ЧЕСНО поцікавилися, ким доводиться Лідія Мельник нардепу Сюмар і з’ясували, що це її мати. Лідія Мельник в 2011 році розлучилася з батьком депутата Петром Сюмар та взяла після розлучення дівоче прізвище”, – йдеться в розслідуванні.

За інформацією джерел Громадського руху в Державній фіскальній службі, мати Сюмар з 1997 року працювала в Погребищенської державної насіннєвої інспекції до моменту її ліквідації у 2013 році. Підприємницькою діяльністю жінка не займалася, а з 2013-го до 2018 року ніякого офіційного доходу не мала.

Сюмар заявила, що це фейк.

“Все майно моєї матері – це один будинок розміром 200 кв. м. Це здається значно менший розмір, ніж у редактора руху ЧЕСНО. Ніякого іншого майна у моєї мами немає в принципі”, – написала вона в Facebook.

Вона додала, що у неї в декларації, і в сестри, яка платить “мільйонні податки в бюджет” цілком законні кошти на допомогу матері.

“Я живу у себе в квартирі. Адреса відома. А підігравати кампанії Медведчука проти мене … – як мінімум непрофесійно”, – заявила Вона.

На її думку авторів розслідування “багато особистої зацікавленості” у цій справі.

Читайте також: Соратник Порошенка зустрічається у своєму офісі з власниками енергобізнесу – “Схеми” (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE