Politerno > Україна і світ > У НАТО засуджують РФ за мілітаризацію Криму та закликають не підтримувати бойовиків

У НАТО засуджують РФ за мілітаризацію Криму та закликають не підтримувати бойовиків

  • 13 Липня, 2018
  • 1191 Переглядів
  • 0

Україна і НАТО закликають Росію припинити мілітаризацію Криму і припинити надавати підтримку бойовикам на сході України.

Як передає кореспондент УНН, про це йдеться в заяві головуючого про відносини Україна-НАТО за підсумками засідання Північноатлантичної ради з Грузією і Україною.

“Мілітаризація Криму, Чорного і Азовського морів, яку продовжує проводити Росія, становить загрозу недержавній незалежності України та підриває стабільність у ширшому регіоні. Лідери НАТО і України засудили будівництво і часткове введення в експлуатацію мосту через Керченську протоку, який поєднує Росію з її незаконно анексованою територією Криму”, – йдеться в заяві.

Наголошується також, що країни-члени Альянсу і Україна засудили порушення прав людини і дискримінаційну політику, яку здійснює Росія де-факто стосовно населення незаконно анексованого Криму, зокрема, до кримських татар.

Крім того, в заяві Головуючого країни НАТО закликали Росію припинити підтримувати бойовиків на сході України.

“Поточний збройний конфлікт на сході України, підбурюваний і повсякчас підтримуваний Росією, продовжує становити серйозний виклик євроатлантичній безпеці, спричинивши гуманітарну катастрофу на Донбасі, внаслідок якої загинули понад 10 тис. осіб та понад 1.5 млн громадян нині є внутрішньо переміщеними особами”, – йдеться в заяві.

Як повідомлялось, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на саміті НАТО в Брюсселі обіцяв блокувати будь-яке рішення за підсумками зустрічі з Україною та Грузією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE