Politerno > Україна і світ > На міський пляж Труханова киянам зась, або ж сплати 400 грн гламурному клубу “ЮБК”

На міський пляж Труханова киянам зась, або ж сплати 400 грн гламурному клубу “ЮБК”

  • 14 Липня, 2018
  • 3161 Переглядів
  • 0

А це міський пляж на Труханівому острові сьогодні. Він належить народу, але киян грубо посилали охоронці шукати собі інше місце для відпочинку. До Дніпра тут можна було підійти тільки за гроші. Приватна вечірка, пояснюють охоронці. Оренда сплачена на 13-14 липня.

Кому?.. Хто платив і хто отримав? Хто має право продавати місце відпочинку киян?

Згідно ст.13 Конституції України, ця територія належить народу України. “Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу.”.

Тут же: “Кожний громадянин має право користуватися природними об’єктами права власності народу відповідно до закону.”.

І ще одна стаття Конституції України говорить: “Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.”.

А що виходить за фактом? “Якщо хочете дістатись Дніпра, обходьте десь там… за парканом”, – пояснює охорона.

Ми вирішили продертись в “десь там”… до Дніпра.

Живописне місце перетворнено на смітник, через який треба лізти обдерши ноги. І при цьому дійти до непляжної частини острову, яка заросла біля води очеретом. Тобто, кияни, які прийшли з дітьми, подолати ці перешкоди не могли. Витратили гроші на транспорт, час… і –  “Їдьте в Гідропарк”, – почули від охоронців.

І ще цікава деталь – захоплено (орендовано) увесь пляж, а барні лотки тільки на чверті території. Продершись через хащі і сміття до кінця нововстановленої сітки-паркану, ми сфотографували порожню захоплену територію з одиноким охоронцем.

А імена організаторів цього нахабства охоронці не знають… Зате ми взнали: власники ЮБК – Валерія Котляренко і Тетяна Солошенко, котрі є мешканцями Вінниці, що проживають у Києві. А ще охоронці попереджають, що це буде відбуватись кожні вихідні, тому на вихідні потрібно шукати собі інше місце… А хочете на пляж? Квитки по 400 гривень… Ось так… А на обидва дні – зовсім дешево, всього 750 грн. І це мова не тільки про 13-14 липня.

Завітавши на сайт організаторів цього дійства, ми побачили, що там не тільки вихідні дні, а і серед тижня планується купа гламурних розважальних заходів з оціпленням території, звісно, бо не дай Боже… хтось захоче не сплативши 400 гривень, послухати гупання попсових електронних звуків з динаміків.

В Конституції є така фраза: “Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.”. Від імені народу і в межах, визначених Конституцією. Тобто, повертаємось до того, що власником є народ.

Що говорять кияни? Більшість киян, любителів Труханова взагалі у розпачі від того, що там з’явився якийсь шумний попсовий клуб просто на території пляжу. Це зводить нанівець тишу і чистоту екзотичної зони майже дикої природи, куди кияни звикли приходити з дітьми і відпочивати, а не надсаджувати вуха. Вже третій рік там знаходиться російськомовний осередок розваг “Южный Берег Киева”. Мова окупанта там панує у всьому, в меню, обслуговуванні і на сайті цього закладу. Головне, звісно, не в мові, а в тому, що і нахабність господарів теж російська. Погодьтесь, окупація в характері нашого північного сусіда. Захопити, виганяти, не пускати народ, не поважати – це менталітет північного сусіда. От і скажіть, що мова не має значення…

Ну, і врешті решт, якщо залишити філософію і лірику, – порушення двох статей Конституції України, зневажливе ставлення до українського народу, нехтування його правами. Будь-який договір оренди, укладений з міською владою, який можуть мати організатори цього нахабства, є порушенням Конституції і повинен бути визнаним недійсним. Багато питань буде до “орендодавців”… коли і як вони питали народ, щоб від його імені здати в оренду частину острова і цей народ туди не пускати.

Це піклування про народ, чи гроші? Звіт про які, до речі, теж варто вимагати. Піклування про благоустрій острову? Дивіться фото смітників. Піклування про відпочинок киян? Будь ласка! За ваші 400 гривень. То де гроші? І де комфорт? І де конституційне право?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE