Politerno > Україна і світ > Лавров заявляє про фабрикацію справи Бутіної, яка агітувала за “Новоросію” (Відео)

Лавров заявляє про фабрикацію справи Бутіної, яка агітувала за “Новоросію” (Відео)

  • 21 Липня, 2018
  • 1554 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у телефонній розмові з держсекретарем США Майклом Помпео заявив про необхідність якнайшвидшого звільнення заарештованої в США росіянки Марії Бутіної.

Про це повідомляє в суботу прес-служба МЗС РФ.

“С.В.Лавров підкреслив неприйнятність дій американських властей, які заарештували в США на підставі сфабрикованих звинувачень російську громадянку М.В.Бутіну, і необхідність її якнайшвидшого звільнення”, – повідомили в російському МЗС.

Там відзначили, що розмова відбулася в суботу за ініціативою американської сторони.

“У розвиток російсько-американського саміту в Гельсінкі 16 липня глави зовнішньополітичних відомств обмінялися думками щодо перспектив подальшого вибудовування відносин між нашими країнами з метою їх нормалізації на рівноправній і взаємовигідній основі”, – йдеться в повідомленні.

Міністр і держсекретар обговорили також ситуацію в Сирії і завдання, пов’язані з підтримкою зусиль щодо просування денуклеаризації Корейського півострова.

У той же час, на каналі Марії Бутіної в YouTube можна знайти відео її “виступу на мітингу на підтримку Новоросії” за 11 червня 2014 року. Однак по відео не зрозуміло, де саме відбувався мітинг.

 

“Кримчани, російські люди просили всього лише визнання їх власного права на ідентичність, визнання їх історії, їх мови, питань їх управління, локальних, місцевих, регіональних. І ніхто за багато років не дав їм можливості зробити це. Що вони зробили, ви знаєте. Сьогодні по їхньому шляху йде ще один регіон. Він робить правильно, тому що він бореться за свободу кожного з нас… Ми повинні підтримати їх сьогодні, підтримати нашими добровольцями, підтримати гуманітарною допомогою, нашими словами в інтернеті”, – говорить, зокрема, Бутіна.

На каналі також є її звернення як кандидата в Громадську палату Росії.

Як відомо, 15 липня у Вашингтоні затримали 29-річну громадянку РФ Марію Бутіну, її підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Пізніше американські прокурори висунули нове звинувачення Бутіній через те, що та намагалася налагодити зв’язки із “американською організацією, яка бореться за посилення прав на володіння зброєю… з метою просування інтересів Російської Федерації”.

18 липня суд у США ухвалив рішення арештувати на час судового розглядугромадянку РФ Марію Бутіну, яку підозрюють у шпигунстві на користь Кремля.

Читайте також: У США висунуто звинувачення 12 розвідникам РФ у справі втручання у вибори

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE