Politerno > Україна і світ > Мінфін повністю профінансував виплати пенсій, а Укрпошта продовжила термін їх виплати

Мінфін повністю профінансував виплати пенсій, а Укрпошта продовжила термін їх виплати

  • 25 Липня, 2018
  • 1696 Переглядів
  • 0

Міністерство фінансів стовідсотково профінансувало видатки державного бюджету, які спрямовуються Пенсійному фонду на виплату пенсій.

Про це повідомляється на офіційній сторінці міністерства в Facebook.

“Відповідно до помісячного розпису асигнувань загального фонду державного бюджету видатки на виплату пенсій за січень-липень 2018 року затверджені у сумі 83,4 млрд гривень”, – йдеться у повідомленні.

“Станом на 25 июля 2018 року зазначені видатки державного бюджету профінансовані стовідсотково. 12 липня 2018 року був перерахований Пенсійному фонду останній платіж на суму 2,5 млрд гривень”, – додають у міністерстві.

Окрім того, відповідно до Бюджетного кодексу Пенсійному фонду на покриття тимчасових касових розривів надаються позики з єдиного казначейського рахунка на виплату пенсій.

У свою чергу в “Укрпошті” і Міністерстві соціальної політики сподіваються розібратися з проблемою щодо затримок у виплаті пенсій вже в найближчі дні.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив директор фінансового департаменту “Укрпошти” Артур Муравицький.

“Укрпошта” продовжила термін виплати пенсій до 28 липня.

“За інформацією Пенсійного фонду, вони обіцяють здійснити у цьому місяці повне фінансування. Ми продовжили термін виплати до 28 липня, і ми докладемо максимальних зусиль, щоб громадяни отримали пенсії вчасно”, – наголосив він.

За словами Муравицького, затримки з фінансування виникли у другій половині липня.

“Пенсійний фонд перераховує кошти компанії “Укрпошта”, які “Укрпошта” потім доставляє у вигляді пенсій нашим пенсіонерам. Це фінансування здійснюється з 4 по 25 число. Відповідно у другій половині цього місяця почали відбуватися певні затримки з фінансуванням Пенсійним фондом цих виплат. “Укрпошта”, відповідно, не має цих коштів для виплати пенсіонерам”, – розповів він.

Директор фінансового департаменту компанії обіцяє, що як тільки фінансування надійде – пенсії будуть виплачені.

“Як тільки ці кошти надходять від Пенсійного фонду, ми одразу здійснюємо виплати пенсій… Ми сподіваємося, що до 28 липня, якщо буде здійснено відповідне фінансування, “Укрпошта” виконає свої обов’язки щодо доставки пенсій”, – підсумував він.

В той же час заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір наголосив, що вчора до “Укрпошти” поступила значна сума на пенсійні виплати, а фінансування завершиться у найближчі дні.

“І сьогодні будуть (виплати, – ред.), тому що вчора профінансована “Укрпошта”, надана досить велика сума. Виплата продовжується. Завершення ми очікуємо за кілька днів”, – сказав він.

За його словами, зсув графіка виплат пенсій обумовлений касовими розривами надходжень єдиного соціального внеску (ЄСВ).

“Це пов’язано з касовими розривами, ЄСВ протягом місяця надходить нерівномірно і більші надходження йдуть наприкінці місяця. Саме тому таке відбувається. Проблеми у ці дні є завжди”, – відзначив Шамбір.

Також він прогнозує, що в наступному місяці не буде таких великих проблем з виплатами.

“Проводяться роботи, щоб у серпні ми виплатили рівномірно, без будь-яких зривів. Ризик є, але всі розрахунки, які показують по надходженню, що у серпні буде більша сума з держбюджету, відповідно це дає перспективи розраховувати на своєчасну виплату”, – підсумував заступник міністра соціальної політики.

Як повідомлялось, Державна казначейська служба в найближчі дні виділить Пенсійному фонду позики для покриття касового розриву по надходженнях єдиного соціального внеску та фінансуванню виплат пенсій в липні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE