Politerno > Україна і світ > Times: Викривачі Чепіги знають справжнє ім’я “Петрова”

Times: Викривачі Чепіги знають справжнє ім’я “Петрова”

  • 28 Вересня, 2018
  • 1211 Переглядів
  • 0

Особа другого підозрюваного в отруєнні у Солсбері буде розкрита за декілька днів.

Про це повідомило британське видання The Times.

За даними видання, в групі, яка розкрила особу полковника Анатолія Чепіги (“Руслана Боширова”), впевнені, що знають ім’я його молодшого колеги під псевдонімом “Александр Петров”.

Вони планують оприлюднити дані про його справжню особу через 7-10 днів.

Журналісти Bellingcat та розслідувального проекту The Insider з’ясували, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга. Він – полковник ГРУ і нагороджений званням “Героя РФ”.

Мешканки села Березівка Амурської області Росії впізнали у “Руслані Боширові” свого односельця Анатолія Чепігу.

Також повідомлялось, що контртерористичний підрозділ британської поліції встановив особу третього підозрюваного у причетності до отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері.

За даними ЗМІ, загалом у справі про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері фігурують шестеро підозрюваних.

Як заявив британський міністр внутрішніх справ Саджид Джавід, Велика Британія затримає двох чоловіків, яких звинувачують у використанні нервового агента «Новачок» в містечку Солсбері, якщо ті коли-небудь виїдуть з Росії.

12 вересня Путін заявив, що підозрювані у справі отруєння в британському Солсбері знаходяться в РФ, але це просто цивільні особи без кримінального минулого.

Також стало відомо, що Олександр Петров і Руслан Баширов, яких Велика Британія звинуватила в отруєнні Сергыя Скрипаля та його дочки в Солсбері, дали інтерв’ю російському пропагандистському ресурсу Russia Today.

Зокрема вони заявили, що вирішили дати інтерв’ю ЗМІ після заяви президента РФ Володимир Путіна. Підозрювані в отруєнні Скрипалів кажуть, що в Солсбері дивилися собор.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE