Politerno > Україна і світ > Грузія закликала Росію вивести війська з Абхазії та Південної Осетії

Грузія закликала Росію вивести війська з Абхазії та Південної Осетії

  • 28 Вересня, 2018
  • 1608 Переглядів
  • 0

Грузія закликає Росію виконати міжнародні зобов’язання і вивести свої війська з окупованих територій – Абхазії та Південної Осетії.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе на загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє «Укрінформ».

«Ми наполегливо закликаємо Російську Федерацію: виконайте взяті на себе і підписані міжнародні зобов’язання, виведіть окупаційні сили з території Грузії», – заявив Бахтадзе.

Він наголосив, що Тбілісі намагається активно використовувати формат женевських міжнародних дискусій для нормалізації ситуації навколо російсько-грузинського конфлікту.

«Однак наші спроби за столом переговорів натикаються на нездоланний спротив з боку Росії», – констатував грузинський прем’єр.

Він закликав Росію «не підривати мирні ініціативи Грузії і дозволити жителям окупованих територій жити нормальним життям».

Бахтадзе звернув увагу, що рівно 25 років тому – 27 вересня 1993 року – Росія розпочала окупацію Абхазії, а 10 років тому – ще одну широкомасштабну агресію проти Грузії, що призвело до повної окупації двох історично невід’ємних регіонів Грузії: Абхазії та Південної Осетії.

За його словами, ситуація на окупованих Росією грузинських територіях є гуманітарною катастрофою у найгіршому її вигляді.

«Повним ходом відбувається мілітаризація регіону і депопуляція окупованих територій. У зв’язку з серйозним погіршенням ситуації у гуманітарній, соціально-економічній і правозахисній сферах населення окупованих територій зменшилося у п’ять разів», – констатував глава грузинського уряду.

Читайте також: Грузія подала ще один позов проти Росії до ЄСПЛ

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE