Politerno > Україна і світ > Під час навчань упав літак Су-27 – загинули американський та україніський пілоти (Фото)

Під час навчань упав літак Су-27 – загинули американський та україніський пілоти (Фото)

  • 16 Жовтня, 2018
  • 1603 Переглядів
  • 0

Під час військових навчань на Вінничені впав літак Су-27. На місці падіння рятувальники знайшли тіла двох пілотів.

Як повідомляється на сайті військової прокуратура Центрального регіону, один з двох загиблих пілотів літака Су-27 був американцем.

Близько 17 години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник) у ході виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27.

“За даними Генерального штабу ЗСУ з місця трагедії, обоє пілотів, один з яких – офіцер повітряних сил Збройних сил України, другий – військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США, загинули”, – розповідають у прокуратурі.

Зазначається, що за даним фактом військова прокуратура Вінницького гарнізону внесла до ЄРДР відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

Проведення досудового розслідування доручено слідчим Управління національної поліції в Вінницькій області.

За попередніми даними військової прокуратури, літак ВПС України піднявся у повітря з аеродрому у Старокостянтинові для виконання учбово-бойового вильоту в рамках  військових навчань “Чисте небо-2018”.

У перші хвилини після публікації цього повідомлення в ньому зазначалося, що один із загиблих – військовий Повітряних сил Нацгвардії США, другий – український пілот. Але потім інформація про походження пілотів зникла.

Зараз на Вінниччині проходять багатонаціональні навчання “Чисте небо – 2018”, в рамках якої фахівці пошуково-рятувального забезпечення Збройних Сил України спільно з військовослужбовцями з США та Данії практично відпрацьовують питання пошуку, надання допомоги та евакуації екіпажів, які зазнали лиха.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE