Politerno > Україна і світ > МВФ і українська влада домовились про нову угоду на майже $4 млрд

МВФ і українська влада домовились про нову угоду на майже $4 млрд

  • 19 Жовтня, 2018
  • 1739 Переглядів
  • 0

Представники Міжнародного валютного фонду і українська влада досягли домовленості про економічну політику щодо підписання нової 14-місячної резервної угоди (SBA), яка замінить підписану в рамках Розширеної програми EEF, затвердженої в березні 2015 року, і яка закінчується у березні 2019 року.

Про це повідомляє “Громадське”.

Нова угода, яка передбачає 3,9 мільярдів доларів для України, “послужить основою для економічної політики влади в 2019 році”.

“Угода дозволить зосередити увагу на продовженні фінансової консолідації і зниженні інфляції, а також реформі щодо зміцнення податкового адміністрування, фінансового і енергетичного сектора”, — йдеться у заяві МВФ.

“Досягнута сьогодні угода відображає зобов’язання МВФ продовжувати допомагати Україні досягти більш міцного, сталого та всеосяжного економічного зростання”, — додали в організації.

Зазначається, що нова програма розроблена у тісній координації зі Світовим банком та Євросоюзом.

Водночас домовленість повинна бути затверджена та схвалена керівництвом МВФ.

Остаточне рішення керівництва Фонду очікується після схвалення парламентом України державного бюджету на 2019 рік.

У п’ятницю, 19 жовтня Кабмін підняв ціни на газ для населення на 23,5%. Гройсман пояснив, що підвищення ціни на газ було потрібно для продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: “Зупиніться в своїй жадібності заробляти гроші на людському горі!”, – Тимошенко звернулась до Порошенка (ВІДЕО)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE