Politerno > Україна і світ > США успішно збили ракету над океаном після двох збоїв нової системи ПРО (Відео)

США успішно збили ракету над океаном після двох збоїв нової системи ПРО (Відео)

  • 29 Жовтня, 2018
  • 1185 Переглядів
  • 0

В ході випробувань військові США двічі успішно здійснили перехоплення балістичної ракети за допомогою системи ПРО Standard Missile-3 Block IIA, два попередніх випробування були невдалими.

Про це пише Defense News.

Перехоплення відбулося біля західного узбережжя Гавайських островів. Система SM-3 Block IIA, запущена з есмінця Джон Фінн, знищила ракету, запущену з Тихоокеанського ракетного комплексу в Кауаї.

 

SM-3 Block IIA є спільною розробкою США і Японії. Як очікується, вона буде встановлена ​​на американських станціях Aegis Ashore в Румунії та Польщі, а також і на майбутніх станціях Aegis Ashore в Японії.

Раніше випробування нової системи зазнавали невдач. Перший тест системи в лютому 2017 року був успішним, другий тест в червні 2017 року провалився через помилку моряка, який випадково запустив функцію саморуйнування ракети. Третій тест, проведений в січні 2018 року, закінчився невдачею.

Як повідомлялось, 22 жовтня коаліція під керівництвом США завдала авіаударів по мечеті у Сирії, яку “Ісламська держава” використовувала як базу.

На наступний день радник президента США з національної безпеки Джон Болтон розповів в інтерв’ю радіостанції “Эхо Москви”, після зустрічей із російськими представниками в понеділок, 22 жовтня, що Сполучені Штати продовжать консультації з РФ щодо ймовірного розриву Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE