Politerno > Україна і світ > Коаліція на чолі із США завдала авіаударів у Сирії

Коаліція на чолі із США завдала авіаударів у Сирії

  • 22 Жовтня, 2018
  • 1314 Переглядів
  • 0

Коаліція під керівництвом США завдала авіаударів по мечеті у Сирії, яку “Ісламська держава” використовувала як базу.

Про це пише Reuters.

Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила, що внаслідок повітряних атак в четвер та п’ятницю в селі Аль-Суса та його околицях загинула 41 особа, зокрема 10 дітей. Багато хто з них були іракськими родичами бойовиків “Ісламської держави”, сказали британські спостерігачі.

Коаліційні удари, які поцілили мечеть та будинки, ліквідували 22 джихадистів навколо річки Євфрат біля іракського кордону, одного з останніх ісламських анклавів в Сирії.

Міністерство закордонних справ Сирії заявило, що коаліційні літаки “вчинили злочин”, в результаті чого загинуло щонайменше 62 мирних мешканців в Аль-Суса та сусідній провінції Дейр-ез-Зор.

Коаліція під керівництвом США заявила, що знищила мечеть, яку терористи перетворили на штаб-квартиру в Аль-Суса, щоб захистити свою останню територію.

Як повідомлялось, в ніч на 14 квітня США, Велика Британія та Франція завдали авіаударів по військових об’єктах в Сирії, які пов’язують із зберіганням та виготовленням хімічної зброї.

Згодом постпред США в Радбезі ООН Ніккі Гейлі заявила, що США можуть нанести по Сирії нових ударів, якщо режим знову використає хімічну зброю.

Увечері 14 квітня Рада Безпеки ООН не підтримала внесену Росією резолюцію про засудження удару по Сирії з боку США, Великобританії і Франції. Рішення було ухвалено в ході екстреного засідання РБ ООН.

8 червня в Сирії в результаті авіаудару російських бомбардувальників загинули щонайменше 44 людини.

Читайте також: Туреччина, Іран, ЄС, Україна, Німеччина – реакція держав на удари по Сирії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE