Politerno > Україна і світ > Слідство по “ліснику Януковича” зупинено, а суд не дає дозвіл на арешт

Слідство по “ліснику Януковича” зупинено, а суд не дає дозвіл на арешт

  • 31 Жовтня, 2018
  • 1297 Переглядів
  • 0

Слідство у справі колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця і його дружини, росіянки Марини Журавльової зупинено.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Наталію Висоцьку.

“Слідство НАБУ у справі Сівця і Журавльової зупинене до їх затримання або оголошення у розшук Інтерполу”, – сказала вона.

Прокурор зазначила, що Солом’янський райсуд Києва ще влітку надав дозвіл на затримання Сівця і Журавльової з метою приводу до суду для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу.

“Вони весь час перебувають за кордоном, тому використати це право ми не можемо, але ми пішли іншим шляхом”, – сказала Висоцька.

За її словами, САП звернулася до суду з клопотанням про арешт підозрюваних, що є необхідною умовою для оголошення у розшук Інтерполу.

Обидва клопотання про тримання під вартою Сівця і Журавльової Солом’янський райсуд не задовольнив. Прокуратура ці рішення оскаржила.

Апеляційний суд Києва не дозволив обрати запобіжний захід Сівцю. Аналогічне клопотання відносно Журавльової суд задовольнив під час засідання 29 жовтня.

“Для оголошення їх у міжнародний розшук Інтерполу потрібно рішення суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Солом’янський суд нам відмовив у цьому, Апеляційний суд задовольнив лише по Журавльовій”, – пояснює прокурор.

За словами Висоцької, наразі слідство “рухається у напрямку заочного засудження” Сівця і Журавльової, а їхнє майно в Україні залишається під арештом.

Як повідомлялось, прокуратура Австрії підозрює скандального українського суддю Артура Ємельянова і його дружину Світлану у вчиненні низки кримінальних злочинів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE