Politerno > Україна і світ > Ердоган каже, що Туреччина ніколи не визнає анексію Криму і пообіцяв ЗВТ з Україною до кінця року

Ердоган каже, що Туреччина ніколи не визнає анексію Криму і пообіцяв ЗВТ з Україною до кінця року

  • 3 Листопада, 2018
  • 1254 Переглядів
  • 0

Туреччина ніколи не визнає незаконну анексію Криму Росією, а робота з підписання угоди про зону вільної торгівлі з Україною має завершитися до кінця року.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком за результатами 7-го засідання українсько-турецької стратегічної ради високого рівня, повідомляє УНІАН.

Він запевнив, що позиція Туреччини полягає у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності та політичної єдності України.

“Ми ніколи не визнавали і не будемо визнавати незаконну анексію Криму. … І ми будемо продовжувати охороняти права і інтереси кримських татар  – як тих, хто залишився на території Криму, так і тих, хто був вимушений переїхати з того регіону”, – зазначив Ердоган.

Президент Туреччини додав, що бажає, аби “сутички на сході України, які тривають, завершилися та були розв’язані в межах міжнародного права, дипломатичним, мирним шляхом”.

Також Таїп Ердоган підкреслив, що робота з підписання угоди про зону вільної торгівлі з Україною має завершитися до кінця року.

“Сьогодні ми ухвалили рішення до кінця року завершити роботу з підписання угоди про зону вільної торгівлі. Ми віримо, що завдяки цій угоді ми зможемо досягти нашої мети – торговельний баланс у 10 млрд доларів”, – сказав Ердоган.

У свою чергу президент України Петро Порошенко зазначив, що пересвідчився – “в особі президента Туреччини ми маємо надійного, доброго друга і партнера для України”.

“В умовах, що склалися, пріорітетом (під час переговорів – УП) були питання безпеки, військово-технічної співпраці… Дякую президенту Туреччини за послідовну позицію щодо невизнання анексії Криму і засудження агресії на сході України, яке здійснюють збройні сили РФ”, – зазначив Порошенко.

Порошенко додав, що з Ердоганом домовився про продовження координації зусиль щодо процесу звільнення політв’язнів, які незаконно утримуються в окупованому Криму та РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE