Politerno > Україна і світ > У нас є покроковий план оптимізації держборгу, у якому немає жодної копійки мого уряду – Тимошенко

У нас є покроковий план оптимізації держборгу, у якому немає жодної копійки мого уряду – Тимошенко

  • 3 Листопада, 2018
  • 1401 Переглядів
  • 0

Одне з головних завдань  нової влади – вибратися з боргової ями, у яку влада Порошенка загнала країну. Механізмом вирішення проблеми стане оптимізація державного боргу.

Про це лідер «Батьківщини» заявила під час прес-конференції у Чернівцях.

«За 4,5 роки президентства Порошенка Україна накопичила зовнішніх і внутрішніх боргів стільки, що ще трохи і він дорівнюватиме річному ВВП України. За 27 років не було ще такого, щоб відношення державного і прирівняного боргу до ВВП становило 84%», – обурилася вона.

Як зауважила Голова партії, сьогодні 32% видатків бюджету – на обслуговування та повернення боргу на 2019 рік. Це 419 млрд грн, які не підуть на освіту чи на охорону здоров’я, наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» знає,  як поводитися з цим боргом – відсоткова ставка державних запозичень має відповідати рівню європейських – під 3% річних, а не під 13%, як зараз.

«Середня ставка обслуговування боргу – 13% річних. У світі немає такого, щоб держава під 13% запозичувала. Максимум під 1-2%. У сусідній Польщі, наприклад, 3%. Вище керівництво держави створює корумповану модель,  яка формує держборг під 13% річних. Це означає, що побудована фінансова піраміда витягування фінансових ресурсів з держбюджету», – стверджує політик.

З огляду на це, перше, що зробить Юлія Тимошенко, – оптимізує держборг, «не більше, ніж під 3% річних».

Наразі влада виправдовується тим, що це нібито борги, які взяла лідер партії, перебуваючи при владі.

Але Юлія Тимошенко чітко заявила, що «у сьогоднішній структурі як зовнішнього, так і внутрішнього боргу, немає жодної копійки, яку запозичав би мій уряд».

Як повідомлялось, лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила про відкритість до співпраці з партією “Самопоміч”, з політсилою Анатолія Гриценка “Громадянська позиція” і музикантом, громадським діячем Святославом Вакарчуком.

Очільник партії “Самопоміч” Андрій Садовий відреагував на заяву Юлії Тимошенко про відкритість до співпраці – Садовий звинуватив Тимошекно у нещирості.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE