Politerno > Україна і світ > Кличко каже, що Сміла і Шепетівка оголосили надзвичайний стан, бо нема опалення

Кличко каже, що Сміла і Шепетівка оголосили надзвичайний стан, бо нема опалення

  • 12 Листопада, 2018
  • 1375 Переглядів
  • 0

Голова Асоціації міст, мер Києва Віталій Кличко заявляє, що наразі кілька міст в Україні залишаються без тепла, Сміла і Шепетівка оголосили надзвичайний стан.

Як повідомляє прес-служба Київської адміністрації, про це він сказав на Раді регіонального розвитку за участю президента та прем’єра.

“У місті Сміла Черкаської області з 12 листопада запроваджують надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада Сміли. Зазначається, що навчальні заклади закриють на невизначений час. Без тепла залишилися не тільки житлові будинки, а й  лікарні, дитячі садки та школи 80-тисячного міста. Така сама ситуація виникла у місті Шепетівка Хмельницької області”, – йдеться в повідомленні.

Також без тепла наразі частина Кривого Рогу.

Відзначається, що Кличко закликав президента і уряд втрутитися і цю ситуацію.

“Газу містам, де сьогодні мерзнуть люди, не дає НАК “Нафтогаз”. Ми у Києві цю історію із відсутністю газу пройшли і врегулювали її. Але я знаю, як це непросто. Сьогодні ж тисячі людей мерзнуть! Не можна мешканців міст і містечок, владу на місцях залишати сам-на-сам із цими проблемами”, – сказав Кличко.

Нагадаємо, 12 листопада жителі Кривого Рогу принесли і підпалили шини під управлінням “Криворіжгазу”, вимагаючи включити опалення.

У Кривому Розі теплопостачання міста здійснюють дві компанії – КП “Криворіжтепломережа” і “Криворізька теплоцентраль” – кожна охоплює приблизно по 50% міста.

“Криворіжтепломережа” підписала договори і отримала газ для теплопостачання. А “Криворізька теплоцентраль” не має договору, але має мільярдний борг.

За даними платформа 104.ua, станом на 12 листопада, уже два дні не працюють 78 шкіл і 75 дитячих садків. Також, за даними компанії “Криворіжгаз”, мерзнуть “сотні тисяч жителів міста”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE