Politerno > Україна і світ > МінТОТ: Росія стягує в окупований Крим винищувачі та спецтехніку

МінТОТ: Росія стягує в окупований Крим винищувачі та спецтехніку

  • 30 Листопада, 2018
  • 1454 Переглядів
  • 0

Супутник зафіксував на аеродромі Бельбек в окупованому Криму 24 літаки винищувальної авіації та 150 одиниць спецтехніки.

Про це повідомляє Міністерство з питань внутрішньо переміщених осіб і тимчасово окупованих територій України.

“За результатами обробки супутникової зйомки на відкритих стоянках аеродрому “Бельбек”, розташованого поблизу Севастополя, виявлено близько 24 одиниць літаків винищувальної авіації, зокрема 16 літаків СУ-27 різної модифікації, 8 літаків МІГ-29, а також близько 150 одиниць спеціальної автомобільної та військової техніки. За оцінками фахівців, збільшення кількості стоянок літаків і місць зберігання авіаційного озброєння на військовій частині аеродрому може бути використано для підвищення можливостей із прийому бойової авіації, зокрема стратегічної”, – наголошують у відомстві.

У міністерстві констатували, що такі дії Російської Федерації вкотре підтверджують той факт, що вона розглядає тимчасово окупований Крим виключно як чергову військову базу, що триматиме в напрузі увесь Європейський континент.

“Мілітаризація Кримського півострова призводить до незворотної шкоди навколишньому середовищу та збитків для цивільного населення, що проживає на цій території”, – заявили у МінТОТ.

Наприкінці квітня 2018 року МінТОТ повідомляло про будівництво додаткової смуги нібито для “цивільних потреб” на аеродромі Бельбек.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Читайте також: У Меркель пропонують ЄС і США блокаду кораблів РФ через події на Азові

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE