Politerno > Україна і світ > Трамп не привітався з Путіним під час відкриття саміту G20

Трамп не привітався з Путіним під час відкриття саміту G20

  • 30 Листопада, 2018
  • 1482 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп під час церемонії фотографування глав делегацій країн G20 в Аргентині не привітався з російським президентом Володимиром Путіним та не потис йому руку.

Про це повідомляє “Інтерфакс”.

Під час зйомки лідери стояли у першому ряду з різних сторін, між ними знаходились ще декілька політиків. Зазначається, що Путін піднявся на подіум для зйомки раніше ніж американський президент. На відео видно, що після фотографування Трамп пройшов повз Путіна, не звернувши на нього уваги.

Потім глави держав “двадцятки” попрямували до зали першого пленарного засідання. У залі Путін привітався з наслідним принцом Саудівської Аравії, крісло якого, згідно розсадження, знаходиться поруч з кріслом президента РФ. Потім російський лідер почав займатись паперами. Трамп в цей час переміщався по залі, спілкуючись з багатьма закордонними лідерами.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що російська агресія проти українських кораблів у Керченській протоці була єдиною причиною скасування зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним. “Нам не подобається те, що сталося, ми не раді тому, що сталося” – сказав Трамп, коментуючи захоплення росіянами українських кораблів і моряків.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE