Politerno > Україна і світ > Скасувавши зустріч з Путіним, США вимагають повернення полонених моряків і кораблів – Держдеп

Скасувавши зустріч з Путіним, США вимагають повернення полонених моряків і кораблів – Держдеп

  • 30 Листопада, 2018
  • 1203 Переглядів
  • 0

У Держдепі пояснили чому Трамп скасував зустріч з Путіним, а не використав зустріч під час саміту G20, щоб особисто висловити позицію з приводу дій РФ проти України.

Про це під час брифінгу розповів заступник голови прес-служби Держдепартаменту США Роберт Палладіно.

“Ясно, що твіти президента з цього питання були абсолютно чіткі щодо того, чого ми домагаємося, і це повернення українських моряків, як і суден. Агресія, яку ми спостерігали на цьому тижні, є неприйнятною і було відправлено сильне послання”, – відповів Палладіно на питання про скасування зустрічі Трампа з Путіним.

Він додав, у відповідь на додаткові питання, що це сильне послання полягає в ізоляції РФ. Крім того Палладіно підкреслив, що США вже посилили тиск на Росію.

“Наша позиція була дуже ясною: від президента і посла (в ООН – ред.) Гейлі до держсекретаря Помпео. Ми: вони повинні повернути Україні судна і затриманих членів екіпажу”, – саказав він.

“Ми будемо продовжувати рухатися вперед в цьому питанні і твердо стояти на нашій позиції”, – додав Палладіно, відповідаючи на припущення, що військовополонених моряків, за деякими даними, могли перевезти в Москву.

Учора пррес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила, що президент США Дональд Трамп вирішив скасувати зустріч з президентом РФ Владіміром Путіним в літаку по дорозі на саміт G20.

Про це повідомило видання Reuters.

За словами Сандерс, вона не знала про розмову двох лідерів про скасування зустрічі.

По дорозі на саміт “Великої двадцятки” в Аргентині Трамп провів розмови з держсекретарем Майком Помпео, головою апарату Білого дому Джоном Келлі, а також телефонував раднику з питань нацбезпеки Джону Болтону.

Сандерс також розповіла, що американський і російський уряд обмінялися телефонними дзвінками.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп вирішив скасувати зустріч з російським колегою Владіміром Путіним через те, що Росія не повернула захоплені кораблі Україні і не звільнила моряків.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Учора стало відоомо, що Україна закрила в’їзд у Крим для всіх громадян іноземних держав.

Також повідомлялось, що Центральна виборча комісія скасувала місцеві вибори в об’єднані територіальні громади в регіонах, де оголошено воєнний стан. Це Вінницька, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська, Харківська, Сумська та Чернігівська області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE